Ellenzéki források megerősítik, hogy anyagilag is veszélybe sodorhatja a klientúrát, ha ezt is kiszimatolják 1200 milliárd forintnyi (több mint két és fél négyes metrónyi!) EU-s támogatási rendszer működik kifogásolható módon – írja az Index. Ha Brüsszelben erre valaki felfigyel, elzárhatják a pénzcsapokat, ami a fideszes klientúrának is kellemetlenségeket fog okozni. Olyannyira nagy ennek a veszélye, hogy már maga Orbán Viktor is kifejezte aggodalmait. A TOP – azaz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egy igazi zsíros falat. E program pénzeire a vidéki települések pályázhatnak, elosztásuk körül azonban az elmúlt hónapokban rengeteg visszaélés-gyanús esetet tárt fel az ellenzéki média. Az ingerküszöböt áttörni lényegében csak egy Heves megyei eset tudta, ahol Szabó Zsolt fejlesztési államtitkár és Hatvan városa között éleződött ki a viszony. A város alig kap TOP-pénzeket, miközben a környező települések százmilliókat nyernek. Helyben úgy tartják, ez azért...

Forrás: pestibulvar.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Pedig szerintem mar el fog jutni,... Tulsagosan exponalta magat csalasi- es korrupcios ugyekben a kormanyzat, - lasd OLAF tiborcz vizsgalat -, hogy fel ne figyelnenek tovabbi csalasokra.
A firkasznak viszont van egy oriasi tevedese: a hatvaniak nem fognak rosszabbul jarni, ha most egy idore leallitjak a tamogatasokat, mert hiaba van igenyuk a fejlesztesi penzekre, azt eddig sem kaptak meg, es amig ez a kormany van hatalmon, addig ezutan sem fogjak megkapni a penzeket.
Sajnos, a legrosszabbul akkor fognak jarni a hatvaniak, ha lazar-orbanek csinalnak egy latszat "mea culpa"-s vizsgalatot, es mondjuk adnak Hatvannak minden felevben egy 10 millios segelyt, ami hidegvizre sem eleg, de lazarek elmondhatjak, hogy nem rajtuk mulik, de csak ennyi jut, lassak be a hatvaniak, hogy csak ennyi DE megis kapnak, - nem erheti szo a haz elejet...

Igenis, jusson Brusszel fulebe minden ilyen mutyi, csalas, korrupcios eset, mert eddig sem a nep jart jol ( ok eddig se kaptak semmit sem), es amig ez a rablo kormany ul az emberek nyakan, addig ezutan sem ok fogjak kapni az unios penzeket.
Olyan ez, mint amikor a ramenos anyuka elszedi a 30 eves fiatol a fizeteset az utolso fillerig, amiert az megdolgozott, es majd anyuka csurgat neki valamennyit vissza, hogy abbol eljen meg a kisfia. Ha anyuka vegre feldobja a talpat, a nagyfia csak akkor lesz onallo. (Kerdes azonban, hogy tud-e majd elni a hirtelen raszakadt szabadsaggal es penzzel?)
Ha az unio leallitana a tamogatasokat, orbannak egybol osszedolne a "mesesen" teljesito, szarnyalo gazdasaga, es kiderulne minden szemetsege, hogy csak az epitoipar hozza az ipari termelest, ami nem lenne baj, ha nem garancsi epitene orbannak Magyarorszagot, mint Pistikenek a papaja a homokozot. Es persze nem kongo, haromszorosan tularazott, soha ki nem hasznalt stadionokat, hanem pl. korhazakat, lakotelepeket, iskolakat, egyeb kozintezmenyeket epitenenek, es minden epitkezest szabalyos tenderek eloznek meg, hogy mas kisvallalkozo is munkahoz es...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@peterkelemen: Nem a multikat támadtam, hanem az elvtelen kompromisszumokat.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezert_kapnak_meg_mindig_alacsony_bert_a_magyarok.651227.html
Ezért kapnak még mindig alacsony bért a magyarok. Egyre károsabb az országnak, hogy ilyen keveset keresünk.
adrenalink
Na, egy ilyen címmel indítani a reggelt, el sem kell olvasni a fírkálmányt, máris vidáman indul a hetem. Brüsszel nem hülye! Gondolom megvárja balf@szok április. 8.-ai választását, aztán majd lép...
karma1
@kokopelli: 11.39-re: Na, azert ne mondd nekem, hogy Merkelt teljesen hidegen hagyja orban viselkedese es politikaja??? Majdnem a poziciojaba kerult, Merkellel szemben pont azert bomlott meg a bizalom, mert a haborus menekulteket befogadta,. ha orban nem akkora tetu a Keletinel,. mint amekkora volt, akkor Merkel nem kenyszerul bele ebbe a lepesbe. Az EPP meg megeri a penzet, mert csak azert tartjak orbant, hogy amikor szavazni kell valami fontos kerdesben, akkor orbanekra szamithassanak. Nem udvari bolondnak tartjak orbant - azoknak regen azert volt egy bizonyos respektjuk a kiralyi udvarban, orbannak me'g annyi sincs.
kokopelli
@karma1: Engedd át nekem a német belpolitikát!Miért ér el Az Orbán csak
Bayorországig!? Az A.Merkelt Orbán,annyira érdekli mint a Bundestag nemlé-
tező parkolóőrje! Miért kell minden saját feltételezést biztosra venni? Miért nem
fogadja a CSU-n kívűl egy párt sem a fidesz nagyjait? Miért mondta vissza Bar-
bara Stamm (a Bajor parlament főnökasszonya) anno a Kövér L. látogatását?
Stb...stb! A tv-ben hallottam egy idézetet,:
"Lássuk már be ,hogy akkorák vagyunk,mint amekkorák!" ...magyar adón! ;--))
Eladott Ország
A választások fő tétje nem az, hogy bevándorló országgá válunk-e, hanem az, hogy polgárháborúba sodródunk-e, vagy sem. Magyarországra a veszélyt nem a külső, hanem belső ellenségei jelentik. Az országot nem a határok mentén kezdték el lebontani, hanem annak belsejéből indulva, lépésről lépésre teszik ezt meg. Földek, önkormányzatok és iskolák kisajátításával, kórházak és a szociális ellátás lerombolásával. A nép legnagyobb ellensége annak saját kormánya lett, mely uralkodni kíván nemzete felett. A választás tétje az, hogy véget vetünk-e ennek a gyilkos időszaknak, vagy örökre eltemetjük országunk jövőjét és csatlakozunk a keleti blokk nyomorához.
kereső
@Eladott Ország: nincs vitám Veled, a tényeket illetően.Én inkább az okokat próbáltam összeszedni,és a "multi" az okokat illetően a sokadik a sorban.Egyébként nálunk az alacsony !kereseteknek történelmi okai is vannak.Kádár rendszer-de z hosszú,és unalmas.Lényeg-a lényeg ebben a 27 év kormányai /parlamentjei! mind hunyók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.