Mint megírtuk, a Blikk vette észre, hogy ismét razziáztak a rendőrök a Magyar Szcientológiai Egyház székházánál.

ORFK: ezért szállták meg a szcientológusok központját a rendőrök
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI (archív)

A Készenléti Rendőrség járőrei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkérésére a NAV által folytatott eljárás biztosítási feladatát látják el a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti központjánál

- közölte a rendőrség az MTI megkeresésére csütörtök délután.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata arra reagált, hogy sajtóhírek szerint a rendőrök csütörtök reggel ismét kimentek a szcientológiai egyház XIII. kerületi, Váci úti székházához.

A Híradó.hu január 2-án a földhivatali bejegyzésre hivatkozva számolt be arról, hogy a NAV zár alá vette a szcientológusok budapesti, Váci úti ingatlanát.

A portál emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai tavaly októberben tartottak házkutatást a szcientológusok Váci úti központjában, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett olyan magánszemélyektől, akik korábban az "egyház" tagjai voltak, vagy más módon kapcsolatba kerültek a hivatalos egyházként el nem ismert "szektariánus csoportosulással". Az NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Jó adatállományuk lehet,ha ennyire akarja a párt? A West 2000 nem így járt?
peterkelemen
Azért szállták meg, mert nem tűri a fideSS szekta a konkurenciát.
Apatszerek
@peterkelemen: Tehát ezek szerint, nagyobb tolvajok.
Eladott Ország
Az jutott a minap eszembe, hogy a szcientológus székház múltkori lerohanásának az is a hátterében állhatott, esetleg - mielőtt megtért a Felház kebelére - , hogy a Gazsi gyerek megnézte, milyen módon állhatnak hozzá az ő komoly lélektani gondjaihoz a szcientológusok. És elpötyöghetett olyan információkat, amivel zsarolni lehet/ett volna?/ úgy a családját, az apját, mint a kormányzatot. Emellett behajtani tőlük is a védelmi pénzt... valamint elérni, hogy kiadják a NER III/III-ának az általuk - a náluk szokásos "gyónás"-féle során - megszerzett intim adatokat, értesüléseket. "Tudod, ezek miért lopnak? Hagyománytiszteletből!"
maszk
Szerintem adatokat akartak megszerezni, amivel zsarolhatnak másokat, de valamiért - ki tudja miért - a szcientológusok nem adták át az adatokat.
Ezt a kormány nehezményezte, és rájuk küldte a kutyáit.

Vagyis a (bűnöző maffia) kormánynak nem az a baja, hogy a szcientológusok adatot gyűjtöttek törvénytelenül, hanem az, hogy nem adták át nekik az adatokat - törvénytelenül.
Aha...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.