A londoni székhelyű Ipsos MORI közvélemény-kutató tavaly decemberben és idén januárban, 27 országban több mint 20 ezer főt kérdezett meg arról, hogy mi miatt aggódnak leginkább a saját országukban. Három dolgot lehetett megjelölni. A Magyarországon megkérdezettek 72 százaléka az egészségügyet tartja a legfőbb problémának. A kutatásban résztvevő országok közül ez a legmagasabb arány. A második helyen, 62 százalékkal Lengyelország áll. Globálisan a válaszadók mindössze 24 százaléka gondolkodik ugyanígy az egészségügyről.

Forrás: hu.euronews.com
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbánék minden nap lebuknak: "A megkérdezett magyarok szerint az egészségügy helyzete mellett az ország másik két legfőbb problémája a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség, valamint a pénzügyi, politikai korrupció. A felmérés szerint a terrorizmus miatt a magyarok mindössze három százaléka aggódik."
RonaGyuri
Rejtély lenne?

Pedig valójában a jellegéből adódik a dolog

Hosszasan lehetne értekezni az un. közvélemény-kutatások eredményeiről. Pontosabban attól, hogy mit olvasnak ki az illetékesek. Hic & nunc nem megyek végig a matematikai alapok hiátusaitól a doktoráció hibáiig, csak a kérdésre szorítkozom.
A napokban jelent meg a „Az Ipsos MORI Társadalomkutatási Intézet nemzetközi felmérésének eredményeit tartalmazó jelentés”, amiből az derült ki, hogy:
„Magyarországon a lakosság leginkább az egészségügy helyzete miatt aggódik, az ország másik legégetőbb problémájának ezen kívül a szegénységet, társadalmi egyenlőtlenséget és a korrupciót említették a legtöbben”
és hogy „terrorizmus mindössze a magyarok 3 százalékát zavarja, és a bevándorlás ellenőrzésének kérdése is csak 11 százalékot tölt el szorongással,”
Nos ez, főleg az utóbbi igencsak meglepő, ha eltekintünk a tényektől.
Szó sincs valódi ellentmondásról a lényeg a kérdezésen van.
Például. ha megkérdezed az embereket, hogy antiszemiták, rasszisták esetleg xenofóbok-e felháborodottan tiltakoznak, ha ráutaló dolgokat kérdezel, akkor kiderül, hogy nem is kicsit! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.