A zuglói önkormányzat távolíttatta el Dózsa László nevét az 1956-os fiatalt ábrázoló képről, amelyen valójában Pruck Pál szerepel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kancsi-macsit kellene eltávolítani! =))
rohács1926
Ritka pillanat; a sarokba leső tekintete találkozott az igazsággal.
Úgy látszik, MÉG SZÁMÁRA IS kényelmetlen volt tovább hazudni a nyilvánvaló hazugságot.
Eladott Ország
Azt hiszem, lassan kijelenthetjük, hogy a nemzeti-keresztény magyar kormány berkeiben több a forradalmár, mint ahány csillapíthatatlan éhségű oligarcha-selejt közlekedik a húsosfazék vonzáskörzetében. Pedig azokból is van egyáltalán nem kevés. Ehhez képest is több mint felháborító, hogy az ’56-os emlékbizottság élén botrányt botrányra halmozó Schmidt Terror Marika, NER-történész olyan pofátlan nyugalommal rohangál tátott szájjal a faszerdőben és olyannyira nem zavarják az áldásos tevékenységét övező disznóságok, hogy egy rinocérosz is sírva fakadna szégyenében. Mariska gyalázat-bizottsága önmaga megkerülhetetlenségének és fontosságának tudatától megrészegülve, a szexire, fancy-re és trendire kalibrált, ám a penetráns halszagon semennyire sem túlmutató ’56-os megemlékezés jegyében – az elosztásra váró milliárdok fölötti fennforgás kábulatában – vastagon megszórta az országot tűz- és házfalnyi óriásplakátokkal, amelyeken a Pesti srác látható. Mert a jelenlegi hatalmi kurzus szerint ő az egyetlen hőse az 1956-os forradalomnak. (Nem vagyok egy Tóta W., de azért további érdekes kérdés, hogy gyerekkatonák harcba küldéséről mit gondolunk a hazafias cselekedettől a háborús bűncselekményig terjedő skálán). Ez a vergődés olyannyira jól sikerült, hogy az egyik ilyen momumentális alkotáson megjelenő sapkás, nyakában fegyvert hordó fiút Dózsa Lászlóval, a ma is élő színésszel, rendezővel, érdemes művésszel azonosították, és oda is írták a plakátra a gyengébbek kedvéért, hogy ő az. Csakhogy bizonyos Pruck Pál unokatestvére sérelmezte a plakát feliratát, mert azon szerinte az ő rokona látható, aki a kilencvenes években hunyt el. Az RTL Klub hamar kiderítette, hogy annak idején az amerikai Life magazinban is Pruck Pál nevét írták a legendás kép alá. Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyenkor mi a büdös franc van, Mariska néni?
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/11/56.jpeg
Balra az ’56-os Pesti srác, középen a fiatal Pruck Pál, jobbra Dózsa László 1955-ben (Forrás: RTL Híradó)
Sámannus
Jáj! Én meg azt hittem magtért a szentem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.