A korábban hajléktalanként élő Andraschek László 2013-ban 636 millió forintot nyert a skandináv lottón, majd néhány hónappal később a nyilvánosság előtt is vállalta hihetetlen szerencséjét.

Így él most László és Anikó, a hajléktalanból lett lottómilliomos házaspár
Fotó: RTL Klub videó

A Lokál készített interjút az Andraschek házaspárral, akik felhagytak a fényűző életmóddal, és szerényen, átlagemberként élnek. Nem járnak már sofőrrel, a cukrászdájukat bezárták, és balatoni nyaralójuktól is megszabadultak.

Anikó, a feleség úgy érzi, a hirtelen jött pénz nem őket, inkább a környezetüket bolondította meg. 

Annak ellenére is megtalálnak bennünket a kéregetők, hogy elterjedt rólunk: elszegényedtünk. Ha tehetném, visszaforgatnám az idő kerekét, mindent másképp csinálnék. Még a saját rokonaimnak sem árulnám el, hogy nyertünk

– mondta a lapnak Andraschekné.

A család viszontagságos időkön van túl. László kétszer volt alkohol-elvonókúrán, Anikó asszony pedig a pánikbetegsége mellé még egy pajzsmirigybetegséget is begyűjtött.

Andraschekék jelenleg az egyszerű emberek mindennapjait élik – gondozzák a háztájit és művelik a kertet. 

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ahogy én látom, pont ezért élnek a nagyon gazdag(magyar) emberek, szinte láthatatlanul, rejtőzködve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@tothjani: Egy országban, ahol még egy új cipő, vagy ruha is luxus, ha nagyon gazdag vagy-de ha csak jómódú is-nem kell ismerni nagyon senkit. Se rokont, se állítólagos barátot.
De, működik keményen a sárga írígység is-sajnos-. Ebben a magyar-tisztelet a kivételnek-élen jár még mindíg.
kakaósbögre
@Levendula: épp annyi ideig tart összeszednem a kölköket és kiérnem a legközelebbi határátkelőig.lemértem. :D
cikicakk55
Na ez a tipikus Hirtelen jött pénz a nyomorba. Hajléktalanként fel sem tudták mérni mennyi pénzt is nyertek. Ők azt hitték,hogy ez rengeteg! Azt hitték,hogy most bekerültek a 100 leggazdagabb magyar közé. Ha csak egyetlen ember lett volna aki elárulja nekik,hogy ez lepkefing manapság,akkor talán másképp látnak hozzá. Gondolom a férfi hajléktalanként sem vetette meg az italt. Részeg emberből viszont nagyon könnyű előcsalogatni az adakozó, balekot. Rádumálták őket valami lepusztult nyaralóra és egy eleve csődeljárás alatt járó cukrászdára,úgy,hogy üzleti érzék semmi. Nem csoda,hogy pillantok alatt elillant az a pénz. nem tudom én mit tennék,ha hirtelen ennyi pénz szakadna a nyakamba,de az biztos,hogy semmi olyat nem vennék,amihez nem értek. Talán a két fiam bankszámlájára utalnám az összeg 2/3 részét,a maradékból meg kicsit jobban élnénk a párommal,de ugyan ebben a házban és ugyan ezekkel a bútorokkal. Talán még gyümölcsöt is vennénk.
Yoda69
@cikicakk55: Jol latod a kerdest;

Warren Buffett, a vilag egyik leggazdagabb befekteto guruja mondta ezt:
"A kockázat abból ered, ha nem tudod, hogy mit csinálsz."

Nos amit nyertek 636 milliot, ha csak siman premium befektetesbe teszik, siman megeltek volna a hozamokbol. Evi 60 milliot ki lehet venni egy ekkora tokebol.
Valoban nem tudtak hogy mit csinaltak, es a penz el is uszott. Ennyi. Buffett urnak ismet igaza lett.
csapnivalo
Schwarzenegger is megmondta, a pénz nem boldogít. Tavaly 48 millió dollárja volt, idén 50 millió dollárja van és egy cseppet sem boldogabb. El tudom hinni neki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.