Ausztria mellé Luxemburg is belép az Európai Bíróság előtt Paks II. állami támogatása miatt indult eljárásba.

Január végén derült ki, hogy Ausztria keresetet nyújt be az Európai Bíróságon a paksi atomerőmű bővítése miatt. Az osztrák kormány azt kéri, hogy a bíróság semmisítse meg az Európai Bizottság határozatát, mellyel jóváhagyták a bővítést. „Az Európai Bizottság rossz üzenetet küld az energiapolitikában azzal, ha habozás nélkül jóváhagyja az atomerőmű építéséhez nyújtandó támogatást” – szólt a tárca indoklása.

Most Jávor Benedek a Facebook-oldalán azt írja, „Luxemburg várhatóan hétfőn csatlakozik Ausztriához #Paks2 EU bírósági ügyében”.

A Népszavának Jávor azt mondta: Paks 2 állami támogatása láthatóan nem marad a magyar politika belügye, mivel több tagállam is szeretné, ha az Európai Bíróság precedensértékű döntést hozna az atomenergia állami támogatásáról, illetve a dotációk nélkül versenyképtelen nukleáris technológia jövőjéről.

Az EP-képviselő szerint Luxemburg belépésével csökken a veszélye, hogy az Orbán-kormány befolyásolni tudja a perben képviselt álláspontot.

Címlapkép: Pixabay

(Népszava)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Csak rángassátok az oroszlán bajszát. Aztán majd meglepődtök, amikor bekéreti a külügyminisztereteket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Nem véletlenül sorra hallani a hírekben, hogy naperőművek építésébe vág bele a kormány. Speciel ezzel kellett volna kezdeni és nem Putyin seggnyalásával és az orosz hitel felvételével, amit már rég elkezdtünk törleszteni pedig még sehol sincs Paks2.
karma1
@desiro: Hahaha, Na ma' tudom, hogy a gunarnyaku futsalos idiota kit fog legkozelebb a szonyeg szelere parancsolni! Most majd megtudhatjuk, hogy Luxemburgban is hulye a kormany. Es monnyanak le azonnyal...:o))))
Eladott Ország
Miért kell nekünk Paks 2? Miért fordulunk egy olyan despotához segítségért, hitelért, akiről biztosan tudni, hogy – mint az ördög – semmit nem ad ingyen? Szerinted Orbán egyenlő partnere Putyinnak? Vagy Putyin zsarolja, bedarálta (ahogy szokta mindenkivel, akit nem tud/akar megölteni), hogy eladjon egy technológiát, ami idejétmúlt, olyan áron és hitel-konstrukcióban, hogy még az unokáid is kijárnak a sírunkat köpködni!? Ezzel egy függési rendszert alakítson ki, mert a borzasztó törlesztőkkel bármelyik következő kormányt zsarolni tudja majd. Feltételezem, nem akarsz megint a legvidámabb barakk lenni az orosz befolyási övezetben?! A végére egy kérdés marad: mit fogsz mondani akkor, ha kiderül hogy minden (és még több is) igaz, amit most az ellenzékinek hívott sajtó megírt? Amikor kiderül, hogy üres a kassza, ez itt az út vége, stadionok és temetők, ameddig a szem ellát? Meddig fogod magad azzal hitegetni, hogy aki nincs velünk, az ellenünk? Esetleg azzal, hogy a liberalizmusnak hívott eszme csak a hanyatló nyugat ópiuma? Téged nem zavar mióta ígérgetik, hogy utolérjük Ausztriát, és lassan a tőlünk keletre elhelyezkedő országok is lehagynak ehelyett? Hány kezet fog Pokorni személyesen levágni? Ha tudod a választ, akkor megnyugodtam. Akkor nincs baj. Ha viszont nem vagy biztos benne, akkor most még lesz egy esélyed újra átgondolni.
simmering73
Csak rángassátok az oroszlán bajszát. Aztán majd meglepődtök, amikor bekéreti a külügyminisztereteket.
quadrocopter
A vágányok mellett tessék vigyázni, érkezik a Nemzetközi Schopasch-gyors!
Eladott Ország
@quadrocopter: Az "A" vágányra érkezik a gyorsvonat "A"-val Alamér. A fideszes úgy se érti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.