A biztos politikai háttér, a pozitív klíma és az erős ipar is amellett szól, hogy belarusz építőanyagokból is épüljön az új reaktor. Magyarország a belarusz állami árutőzsdén keresztül vehet építési anyagokat a paksi atomerőmű bővítéséhez. Erről a belarusz állami hírügynökség számolt be hétfőn a BUCE nevű minszki árutőzsde szóvivőjére hivatkozva. A BUCE szerint az árutőzsdét pénteken látogatta meg egy magyar delegáció, amelyben részt vett a minszki Magyar Nagykövetség külgazdasági attaséja, Szentpéteri Bertalan, illetve egy szegedi építőipari cég, a Clean Star Complex Kft. képviselői. Az egyeztetésről a belarusz kormány honlapja is beszámolt, annak viszont nem találtuk nyomát, hogy magyarul is megjelent volna hír a találkozóról. A belarusz hírügynökség szerint Varga Róbert, a Clean Star ügyvezetője és résztulajdonosa azt mondta, hogy a Magyar Nagykövetség ajánlására kereste fel az árutőzsdét. Azt mondta, elsősorban az építőanyagok és faipari termékek érdeklik. “A paksi...

Forrás: g7.24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erre mondjak azt, hogy "leszarom a bokam - FABOL ATOMEROMUVET???"
Az rendben van, hogy ne irtsuk ki magunk korul az erdoket, mert megfojtjuk sajatmagunkat.
De nem fogjuk veletlenul rafizetni meg az unokaink gatyajat is a szallitasra?

Jo'vanna, jol van ez igy, ertem en... A Patyomkin falukat is favol epitettek... Most akkor jon a Paks2 makett fabol, amit majd mutogatnak putyinkanak?
Dohanyzik ez a putyin? Mert akkor nehogy ragyujtson a fabol epitett Paks2 mellett...:o)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.