Három román férfit fogtak el a rendőrök, akik a gyanú szerint több műszaki áruházba törtek be 2016 novembere és 2018 márciusa közt – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Baráth Attila elmondta: a 26, 32 és 33 éves elkövetőket március 16-án hajnalban Szeged környékén fogták el, miután Pakson és Mohácson két műszaki üzletbe is betörtek. A három férfit több üzlet sérelmére, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják, előzetes letartóztatásukat a bíróság már elrendelte.

Műszaki áruházakat fosztogattak román férfiak

Fotó: Pixabay

A bűnügyi igazgató hozzátette: 2016 novembere és 2018 márciusa közt országszerte 19 hasonló bűncselekmény történt műszaki áruházak sérelmére, a különböző műszaki cikkek ellopásával az elkövetők közel 60 millió forintos kárt okoztak. A folyamatban levő nyomozásokat országos koordináció keretében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya hangolta össze, majd később egyesítette azokat.

A sajtótájékoztatón Oszlánszki Sándor az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa kiemelte: az országos koordinációt három éve kezdte meg az ORFK kimondottan az utazó bűnözők és a sorozat bűncselekmények felderítésére. Elmondta, 2017-ben a koordináció szempontjából Veszprém megye volt a legeredményesebb. Összesen 930 bűncselekményt sikerült koordinációval felderíteni, ebből több mint százat a Veszprém megyei rendőrök oldottak meg eredményesen.

(MTI)

Itthon - 2019. March 21., 21:23
Véget ért a Hankook-sztrájk

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ilyenkor nem határon túli magyar testvérek???
advocat
Esetleg ha a nevüket is megírnák. Csak úgy... Mert magyar ember ilyen nem tesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. March 21., 17:13
Palvin Barbara angyal lett