1989-hez hasonlította a mostani választást az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje pénteken Budapesten, miután tárgyalt Udo Bullmann-nal, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának közelmúltban megválasztott vezetőjével.

Karácsony Gergely szerint a mostani választás 1989 szellemét hozza vissza

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a szövetség budapesti kampányrendezvényén a Marczibányi téri Művelődési Központban 2018. április 3-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Karácsony Gergely a találkozó után tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "ez a választás kicsit 1989 szellemét hozza vissza", Magyarország akkor is új jövőt keresett magának egy zsarnokság lebontása után.

Szerinte ma 1989 után újra az a feladat, hogy az elmúlt nyolc év sodródása után olyan közös haza épüljön, ahol az európaiság nemcsak egy magasztos eszme, hanem a hétköznapok valósága. Hozzátette: miniszterelnökként egyik első dolga az lesz, hogy helyreállítsa a magyar kormány becsületét Európában.

Udo Bullman többek között arról beszélt, az uniós források arra szolgálnak, hogy javítsák a magyarok életkörülményeit, és nem szabad, hogy ezek a pénzek egyes emberek zsebébe vándoroljanak.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@Sámannus: Igen megérdemli, ő megcsinálta (ronda szóval) a maga kis demokráciáját skandináv módra (pl. alanyi jogon járó jövedelem stb. Zuglóban. Okos és érzékeny, fogékony a társadalom problémáira szociológusként és tesz is ezért. Valóban tesz és nem úgy mint az Orbán mellett dolgozó Hegedűs mindengyereklakjonjól Zsuzsa. Az a bányarém ahogy ide oda rohangált promóképpen néhány tyúkkal meg malaccal hát az borzasztó, ahogy a főnöke is!
Ugye mész szavazni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Gergely te egy gerinctelen csiga-biga vagy!
Csak azt nem árulod el, akivel nem állsz szóba!
Szabó Tímeáról meg ne is beszéljünk!
Neki is mindegy hogy hogyan, de kell a zsíros állás a születendő baba miatt?!
Szégyenlem, hogy ők valaha LMP-sek is voltak...
Commenter
Jaj, ne ne hozza annak a választásnak a szellemét vissza. Akkor nyert az MDF és került be a parlamentbe a Fidesz, Szdsz. Ez most más. Nincsenek itt szovjet csapatok, nincs koncepciós perbe fogott, kivégzett rehabilitált Nagy Imre és az újratemetése napján meghaló Kádár. Ez most más. Orbánt és pártját kell erősen eltakarítani. Jó lenne ha még a parlamentbe se jutnának be Orbánék.
tudode
Karácsony Gergely 15 évesen élte át a RENDSZERVÁLTÁST!
.
Ami a .. S Z E L L E M É T.. illeti, klasszisokkal ÉLHETŐBB volt az ORSZÁG, mint O1G csalással elért ... M Á S O D I K "rendszerváltása" az általa .. c s a l á s s a l ...ÖSSZETÁKOLT alaptörvényével, amelyben MINDEN ALAPJOG olyan, mint a kutya vacsorája: A D H A T Ó!
.
Hiszen abban az időben VOLT JÓ IDŐBEN JÓ HELYEN az, aki ÚGY ELFUSERÁLTA az ORSZÁGOT, amire nem volt példa a történelem folyamán Az un. átkosban ÉPÜLTEK A LAKÓTELEPEK, ingyenes volt az oktatás, minden munkahely rendelkezett óvodával, bölcsődével, stb. stb.
.
Az 1990-es rendszerváltás... B U K É J A ... a határok megnyitása, és a több párt rendszer lehetősége "volt"!
.
Hova jutott az ORSZÁG, az alattvalóknak SE PÉNZ, SE POSZTÓ, csak egy IMPOSZTOR, aki miatt SZERTEFOSZLOTT szinte minden, amivel a RENDSZERVÁLTÁS KECSEGTETTE az állampolgárokat.
.
Jobb is, ha a MA FELNÖVEKVŐ IFJÚSÁG nincs tudatában annak, hogy MILYEN KISZOLGÁLTATOTTAK ennek a SENKI NEM TUDJA MILYEN rendszertelenségnek!!!
verőce21
Ez a templomos lovag, vagy Mecsetes Gergely nincs tudatában annak, hogy nincs gyógyulás és gyógyítás mérgek nélkül.
A Fidesz hibáival együtt is legalkalmasabb az ország vezetésére.
Sámannus
Bélaa má ti a fityfasztól is alávalóbb vagytok. Ti vagytok a leggenyóbbak. Ha eddig eltudtatok jutni, már régen a fityfaszban a helyetek.
Béla333
@verőce21: 13.21
"A Fidesz hibáival együtt is legalkalmasabb az ország vezetésére."

Bárki jobb és alkalmasabb lenne az ország vezetésére, mint a Fidesz!
A szomszéd Pista bácsi is jobb lenne, mint Orbán! Elég lenne ehhez annyi, hogy az állami szerveket hagyná, hogy szakmai alapon dolgozzanak. Pl. Alkotmánybíróság, ÁSZ, MNB, NAV, Közbeszerzési döntőbizottság (vagy hogy is hívják, Országos Választási Bizottság, stb. stb.
Aki ennyit megtesz, már jobb vezető, mint a Fideszesek.
Sámannus
@Commenter: ebben osztom a véleményed, ma a választás lehetősége adatott meg, de most is vannak pártok, akik egyes társadalmi rétegekben látják a fő ellenséget.
Akkor is voltak, akik a népben akartak bűntudatot ébreszteni kamenyistázás közben, majd mára ők járnak leginkább putyin faszára cumpogni.
Mára a"kiválóan kárpótolt" parasztok vagy közmunkások vagy külföldre mentek és a pohos diktátor betelepített egy rahedli ukrán és orosz migránst akik álmagyarként annyit tanultak meg, hogy hová rakják az x-t.
verőce21
@Béla333: (13:33) Ennyit megtesz/megtehet a Fidesz is egy biztos vasárnapi győzelem után.
Vissza kell adni a szavak értékét!
Béla333
@verőce21: 13.37
Soha nem tette meg! Miért higgye el bárki is, hogy most majd megteszi?
Mert azt mondják/vagy te azt mondod?
verőce21
@Béla333: (13:39) Mert én azt mondom.
Az élet vége felé az ember rettenetesen elfárad minden célszerűtől. De attól még tapasztalatlanoknak, mások által befolyásoltaknak nem engedi át a vezetést.
Béla333
@verőce21: 13.44
Mondtam azt, hogy a jelöltem: a szomszéd Pista bácsi egy báb lenne? Nem az, csak nem akar minden döntést önmaga meghozni!
Nézd én sem ma jöttem le a falvédőröl.
A Fidesznek/Orbánnak azt sem lehet szerintem elhinni, amit kérdez.
Az meg hogy te mit mondasz, az meg pont olyan kevés, mint amikor én azt szeretném, hogy a politikusi bűncselekményeket oldaltól függetlenül vizsgálja ki egy pártoktól függetlenül működő korrupcióellenes ügyészi szervezet!
De szép is lenne...
verőce21
@Béla333: (13:50) "...Orbánnak azt sem lehet szerintem elhinni, amit kérdez." - valamilyen elementáris tévedésben/tévhitben élsz! Ezt az arabokra szokták mondani.
De te nem tudsz arabusul, akkor ne beszélj arabusul! :)
Béla333
@verőce21: 13.55
Arabul nem beszélek, de már sok évtizede itt élek Magyarországon.
Amit írtam, az nem hit, hanem tapasztalat!
Commenter
@Sámannus: köszönöm hogy osztod a véleményemet. Az másfajta rendszerváltó hangulat volt, a kommunista párt tudta h. vége és szépen feloszlatta önmagát. A fidesz erre sem lenne képes. Karácsony Gergely nyilván arra a semmihez sem fogható eufóriára gondolt ami az akkori rendszerváltást jellemezte bár bugris beszédével Orbán a hősök terén, a hősi halottak temetéskor már abba is beleköpött(elnézést). Pont ott, pont akkor volt életveszélyes "ruszkik hazázni" és nyíltan uszítani. Az antall (direkt kisbetűvel) kormány is egy rémálom volt a kárpótlási jegyekkel, taxisblokkáddal parlament ablakából hullarészegen győzelem jelet mutogató belügyérrel stb. Ha vannak is még kommunisták itt, azok a neo kommunisták mint Orbán és pártja akik csodaronda nemzeti köntösbe bújtatták a kommunizmust (ld illiberális demokrácia, unortodox gazdaságpolitika) juj a hideg ráz tőlük, nagyon rossz értelemben. Mindent széthordtak és leamortizáltak. Bruck András zárójel.hu-n megjelent cikke szerint számukra már csak 2 nap az élet. Így legyen!
Sámannus
@Commenter: Nagyon tisztelem ezt az embert, mert igen határozottan beleáll a véleményébe.
Szerintem ő is megérdemel egy rendszerváltást akárcsak a Márki Zay. Nehogy má ez a elfajzott lezüllött menekülő csürhe kapjon még egyszer kormányalakítási lehetőséget. Ha kikapnak, azonnal új választást kell kiírni, olyan rendszerben amelyiket előzőleg alakítottunk ki, és el kell zavarni minden csicskás puceráját. Nem csak képviselőit, önkormányzatit is.
Commenter
@Sámannus: Igen megérdemli, ő megcsinálta (ronda szóval) a maga kis demokráciáját skandináv módra (pl. alanyi jogon járó jövedelem stb. Zuglóban. Okos és érzékeny, fogékony a társadalom problémáira szociológusként és tesz is ezért. Valóban tesz és nem úgy mint az Orbán mellett dolgozó Hegedűs mindengyereklakjonjól Zsuzsa. Az a bányarém ahogy ide oda rohangált promóképpen néhány tyúkkal meg malaccal hát az borzasztó, ahogy a főnöke is!
Ugye mész szavazni?
Sámannus
@Commenter: Ez nem kérdés elmegyek, hogy ezt az álnok romboló szarházit elpicsázhassuk.
Valóban rémisztő a banya, olyan, hogy a gyerek visszafordul a szülőcsatornában tőle.Az esze is annyira ijesztő mint ő maga.Nem a malac osztás miatt, hanem, hogy repülővel szállították a csirkét, mintha nálunk ilyen nem is létezne, ami pedig el is pusztult, jórészt, mert nem volt megoldva az etetésük,és a gondozásuk. Kretén a fityesz akár csak a csicskáik.
Eladott Ország
Orbán: „Egyszer kell győznünk, de akkor nagyon.” Kétszer győzött, mindkétszer nagyon. Végrehajtotta az illiberális rendszerváltást, felszámolta a demokratikus jogállamot, a helyén megteremtette és csúcsra járatja a maffiaállamot, minden eszközt a kezébe ragadott, amely révén meghosszabbíthatja a hatalmát. A NER konszolidációját nem a társadalmi béke, hanem a beleszokás, a beletörődés teremti meg. Sag schon – von vállat az aljasságokba belefáradt magyar –, itt mindig loptak, lopnak és lopni fognak, ezek is csak olyanok, mint az előzők, a politika mocska eltakaríthatatlan. Szántani lehet a magyar hátán – mondta annak idején Mikszáth –, csak nemzeti színű legyen az ekevas. Nos, nemzeti színekben tobzódhat, akinek ez kárpótlást nyújt. Persze, a Fidesznek buknia kell, ez egyértelmű. De nem mindegy, milyen áron, hogy mi következik a leváltásából. Mert ha ebből a bukásból egy új NER vagy feneketlen káosz keletkezik, akkor sajnos igazzá válik ez a mondás: „Egyetlen dolog rosszabb annál, ha megint nyer a Fidesz. Ha megbukik.” A választás legnagyobb tétje, hogy Uniós tagok maradunk, leszakadunk e vagy nem.
Commenter
@Sámannus: én is megyek, ez nem is lehet kérdés, minden ellenszavazat számít!
Ám nagyon félek, hogy a nemzetközi megfigyelők ellenére is elcsalják azaz előhúzzák a kék cédulát...mit tehetnek ilyenkor nemzetközileg? Gondolom, diplomáciai kapcsolatok azonnali felfüggesztése és/vagy megszakítása, EU tagság detto...na akkor mi lesz itt?!
Totális katyvasz, ultragáz káosz...
papa.49
Gergő ez sokkal inkább a 1948 kék cédulás választásra emlékeztet !!!
Csak most egy FÉL CÉDULÁS akarja levezényelni !!!
Különben is 1990. NEM VOLT RENDSZERVÁLTÁS, mert akik akkor a hatalomba kerültek szinte mind az előző rend kiszolgálói voltak, még Antall is és jól mondta akkor ,,ha mindenkit aki érintett volt a szolgálatok által kizárnak, kiürül a parlament,, !!!
Ez sajnos csak ,,ÁLLOMÁNYVÁLTÁS VOLT a harmadik, negyedik sor került a hatalomba !!!
Sámannus
@papa.49: Valószínű igazad van. Egyszerűen csak elkezdtek mást beszélni ocsmány viktor a liberálisok felül, keresztvény Zsótiék pedig a szélsőséges keresztyénség felől kezdte szétverni a magyarságot. Antall csak pislogott az ő "demokratáitól"(azelőtt mind kamenyisták) de pár év múlva ahogy eltűnt ezek a zsiványok mindent elfelejtettek, és lefeküdtek a maffiának azóta azóta mindenki halandó csak les, hogy mi történik. Ezek a hyper csuhaj-ihej kalap faszok elfelejtették az összes gulágot, mintha ők dolgoztatták volna a ruszkikat olyan puszipajtás zsiványok lettek, mint ide Lacháza..Az összes Dunatévés műsoruk mára a kukába került annyira elavult a magyarok szenvedése a muszkák dicsőítésévé vált Még a lábnyomát is csókolgatják, amerre putyin elmegy. Illyen ganyéj vezetői még népnek nem volt a világ kerekségen sehol. Hogy háború nélkül elüldözi nemzetét és ide hozza a legnagyobb ellenségét, és tejhatalmat ad nekik az ország lezüllesztésére.
Ilyen buzeráns széltoló házi kedvencei még egyetlen diktátornak sem voltak mint ezek Putyinnak.
papa.49
@Sámannus: Tökéletesen egyetértek veled !!!
Commenter
@papa.49: tudja ezt sztem KG is!, mármint hogy kék cetli meg mi egyéb...
Commenter
@verőce21: Miért mecsetes? Ahmed H. miatt. A politikus hite magánügy. Akkor már inkább Bornemissza mint Mecsetes. Gárdonyi (Ziegler) Géza Gergelye ellen is kifogásod van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.