Április 29-ig vágányfelújítás zajlik a Bartók Béla út egyik kereszteződésében, emiatt a 19-es és 49-es villamosok csak a Csóka utcáig közlekednek, nem mennek ki a kelenföldi vasútállomásra.

Vágányfelújítás miatt a 19-es és a 49-es villamos 2018. április 9-én (hétfőn) az első járatindulástól 2018. április 29-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig rövidített útvonalon a Bécsi út/Vörösvári út (április 6-tól egy hétig csak a Kolosy térig járnak a villamosok, részletek itt olvashatóak), illetve a Deák Ferenc tér M és a Csóka utca között közlekedik, a munkálatok miatt villamosokkal Kelenföld vasútállomás nem érhető el – olvasható a BKK közleményében.

Április végéig nem megy ki Kelenföldre a 19-es és 49-es villamos

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Péter Tóth

Így közlekedik a pótlóbusz

A villamosok helyett Kelenföld vasútállomás és a Csóka utca között 19-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik. A Kelenföldi vasútállomás elérésére a BKK javasolja az alternatív eljutási lehetőségek, elsősorban az M4-es metró, valamint az 58-as busz igénybevételét. A korlátozás oka, hogy a BKV Zrt. a Bartók Béla úton és a Vasút utcában felújítja a villamos vágányokat.

A 19-es pótlóbusz a Csóka utca felé a Kelenföld vasútállomás M–Somogyi út–Bartók Béla út–Csóka utca útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

Kelenföld vasútállomás M (felszállóhely): a Somogyi úton az Etele út kereszteződése után, az Etele útról jobbra kanyarodó sávban létesített megállóhelyen;

Szent Gellért-templom: a Somogyi úton a Bartók Béla útra való kanyarodás előtt létesítendő megállóhelyen;

Csóka utca (leszállóhely): a 918-as autóbusz megállóhelyén.

null

null

A 19-es pótlóbusz a Kelenföld vasútállomás M felé a Csóka utca–Bartók Béla út–Somogyi út–Kelenföld vasútállomás M útvonalon halad, és a 918-as autóbusz Csóka utca (felszállóhely), Szent Gellért-templom és Kelenföld vasútállomás M (leszállóhely) megállóhelyén áll meg.

A metróra is érvényes a pótjegy – igaz, csak két állomásig

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Mivel a pótlásban a 19-es pótlóbusz mellett az M4-es metró is részt vesz, ezért a metrón a pótlóbuszra közölt fenti előírás érvényes a Szent Gellért tér és a Kelenföld vasútállomás között, kizárólag a két megállóhely közötti és a Móricz Zsigmond körtéri utazások esetén. A Bikás park és az Újbuda-központ megállókban utazáskezdő, illetve befejező utazásoknál a fenti előírás nem érvényes – olvasható a BKK közleményében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.