Nyolcadik alkalommal tette le az esküt kedden a Parlamentben Orbán Viktor.

Így tette le ma az esküt Orbán – videó

Esküt tesznek a képviselők az Országgyűlés alakuló ülésén 2018. május 8-án. Az első sorban jobbról Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje és Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, valamint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Simicskó István honvédelmi miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az országgyűlés alakuló ülésén újra esküt tett Orbán Viktor, aki később a Facebook-oldalán videót is osztott meg az eseményről.

Forrás: Blikk, Facebook

Fotó: MTI

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én csak azt kérdezném MIKOR TARTOTTA BE AZ ESKÜJE SZÖVEGÉT, SZELLEMÉT ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Én csak azt kérdezném MIKOR TARTOTTA BE AZ ESKÜJE SZÖVEGÉT, SZELLEMÉT ???
csipetke
...és mire esküdött fel? Régen volt Alkotmányunk,most meg csak fidesz által sufnituningolt tákolmány van.Ezek tetszés szerint módosították az alkotmányt,az alaptörvényt,ahogy az nekik éppen tetszett.Na,erre aztán felesküdhetett! Szégyen..
Commenter
@papa.49: @csipetke: Ezek az angolul is feliratozott videói..szánalmasak. "Eskütétel/Taking the vow...ROFLMAO" ki ez az analfabéta aki ezt írja/írta. Megnősült(ek)? Ismét? Wow! Mert akkor szokták "to take the vow" A hivatalba lépő politikus nem vowt hanem oath-t tesz, igy he is sworn in azaz felesküszik...
Miféle pidgin Hunglisht/Englisht beszélnek ezek (ki a Facebook felelőse Habonyné Fanni?!) Ja hogy mire esküdött föl...önmagára és csakis önmagára, ez az orbitális, kapitális szennyláda. Miniszterelnöke és képviselője ő max. a csúti sertéstelepnek, de nem nekem.
Csizmás Kond
@csipetke: ...és az a régi alkotmány ki sufnituningolta össze ?
Commenter
@Csizmás Kond: aki itt tákolmányt sufnituningolt az a te gazdád!
Commenter
@csipetke: a tákolmány egy trágyadomb, nem alkotmány. Nincs is, semmis, megmondta már több alkotmányjogász is. Vonuljon vissza ez a hibbant navracsiccsal, gulyással és szájerrel a csúti akolba aztán ott tákoljanak, akol-tuningoljanak még egy kicsit rajta alattvalóik előtt.
Csizmás Kond
@Commenter: ...kinek kinek...de nekem ez jobb mint az előző buharini...
Commenter
@Csizmás Kond: kaptál egy lájkot véletlenül. ha neked az jó ami még wc papírnak sem jó, akkor legyen.
Csizmás Kond
@Commenter: ...szerintem te csak jársz minta kakukkóra de fogalmad sincs...
Commenter
@Csizmás Kond: nos ha én kakkukkóra vagyok, akkor inkább legyek az, mint olyan kakukktojás mint te vagy ezen a fórumon.
Csizmás Kond
@Commenter: ...szóval mint általában a szocialista ezt is magadénak érzed ...?
Commenter
@papa.49: @csipetke: a miHasonlókéniszterelnöki eskü régi a Magyar Köztárasaság idején alkalmazott szövege teljes egészében sőt egyáltalán nem található már a neten. De még az egyetemi tanulmányaimból emlékszem hogy nagyon hasonló az orvosi (Hippokratészi eskü) szövegéhez ezt találtam:

Én...X,Y esküszöm, hogy a Magyar Köztársasághoz és annak Alkotmányához és népéhez hű leszek.Esküszöm,hogy minden erőmmel és tehetségemmel megtartom következő kötelességeimet. Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom végezni munkámat, az ország javára, és mindent elhárítok, ami ártana neki. Amit munkám során közben látok vagy hallok a társadalmi érintkezésben, – nem fogom kifecsegni, hanem titokként megőrzöm. Eskümet megtartom és nem szegem meg:de ha esküszegő leszek, akkor nem tarthatom meg tisztségemet (Isten engem úgy segéljen!-opcionális).
Commenter
@Csizmás Kond: ahogy mint konzervatív jobbos, te is magadénak érzed a tákolmányt és büszke vagy rá, meg a miniszterelnökre aki téged, mint jobboldali konzervatívot képvisel. Touché.
Csizmás Kond
@Commenter: ...össze vissza beszélsz...ez itt egy fórum, miért ne írhatna akárki ide, milyen beleszólásod van neked abba, hogy ki lehet itt és ki nem ?... ja és miért kavarod az alkotmánnyal a dolgokat ?
Commenter
@Csizmás Kond: soha nem mondtam hogy ne írj azt amit akarsz. Itt a vélemény még szabad. Látod, én is összevissza írom a magamét...
Csizmás Kond
@Commenter: Az aki negatív megállapítást tesz a másikra az egyben azt sugallja hogy neki nem tetszik és tünjön el...
...nekem is van rólad alkotott képem de nem írom le mert az csak képzelet...nem ismerlek, és gondolom te sem engem, szóval igyekezzünk e-szerint társalogni...
csipetke
@Commenter: 7:29 Valószínűleg orbán récsöl feliratozta a videót a Rigó utcai tájszólásban...
csipetke
@Csizmás Kond: 7:41 Én utánanéztem,te is megnézheted a vikipédián,hasznos lesz számodra az új infó.
csipetke
@Commenter: 8:05 Az alkotmányjogászok pontosan tudják,többször nyilatkoztak is róla,hogy se a fidesz által tákolt alkotmány,sem az alaptörvény nem érvényes.Már csak azt nem értem,hogy ez a kormány hogyan működhet mégis,és aki illetékes ezügyben miért nem lép,és intézkedik.Tippem van rá:-illetékes elvtárs is meg van véve,vagy félemlítve.Így megy ez fideszéknél...
Commenter
@Csizmás Kond: a shrekes avatarod jó! Vívni is tudsz gondolom a szó nem átvitt értelmében is...a te véleményed ez, az enyém meg az.. "laissez faire, lassez passez, et plus lassez vivre"...rendben van így?
dr. prédikátor
@Commenter: Ne is próbáld meggyőzni a girhest. Az olyan lehetetlen mint elefántot zongorázni tanitani.Ő egy elvakult megrögzött fityfasz fan!!!
Commenter
@Csizmás Kond: gondolom, a kép amit rólam alkottál nem tűr virtuális fórum-festéket...
Commenter
@Csizmás Kond: (ez) nem kép. (ez )videó...de nem játszom le, nem nézem meg.
Csizmás Kond
@csipetke: én nem kell utánanézzek mert anélkül is tudom...az a régi általad imádott alkotmány a szovjetektől átmásolt izé volt...
Csizmás Kond
@Commenter: ...próbálj összpontosítani...ha beszélgetni akarsz.
Commenter
@Csizmás Kond: megpróbálok. Van egy rólam alkotott képed, ami olyan, amilyen. Ezen a videón egy olyan ember teszi le a miniszterelnöki esküt akit látni sem bírok.
Szerinted a csipetke által agyonimádott alkotmány szovjet típusú alkotmány volt. Tévedsz. A III. Magyar Köztársaság Alkotmánya, amit a videódon látható esküt tevő esküszegő egyetlen tollvonással eltörölt, nagyon nem az MDP vagy az MSZMP féle Alkotmány volt. Ellenben az az Alaptörvény amit a videó állóképében legelől látható kisezredik senki megalkotott az jogi szakértők és politikai konszenzus nélkül létrehozott, alaptörvénynek csúfolt tákolmány. Még a neve is lopott: szó szerint átvették a németektől a Grundgesetz szót, de amit összegányoltak annak nagyon nincs köze a német vagy más demokratikus köztársaságok alkotmányához. Az alkotmányjogászok még a választások előtt kimondták hogy semmit sem ér.
Csizmás Kond
@Commenter: ...és én mit tehetek ...mindezekért ...vagy ellen ?
Commenter
@Csizmás Kond: innen semmit, ahogy én sem: ez így marad kőbe vésve legalább 2030-ig.
Csizmás Kond
@Commenter: ...vissszatérve az alkotmányhoz...az a harmadik köztkrsaságos micsoda mennyivel különbözött a buharinitól ?
...mert szerintem egy alkotmány vagy alaptörvény mindig az adott ország politikai, gazdasági, és jogi jellegét kel tükrözze. A köztársaságok ismétlődése meg valamiféle öröklődésfélét sejtetett ami kívülről mást szeretett volna mutatni de lényegében nem az volt.
csipetke
@Csizmás Kond: 15:40 Hasznosabb lenne,ha tényleg utánanéznél.Biztosan írtam már én is hülyeségeket,ezért amiben nem vagyok biztos,utánanézek.Az Alkotmányt a rendszerváltás után,'89-ben módosították,vagyis nem a szovjetektől átmásolt izé.Egyébként az Alkotmányt az ember nem imádja,hanem tiszteli,és betartja.Más a helyzet a fidesz által tákolt izével,amit se tisztelni,se betartani nem fogunk,ugyanis úgy csinálták,hogy nekik kedvezzen.
csipetke
@Csizmás Kond: 16:50 Te érted is,amit írsz?
Csizmás Kond
@csipetke: Az elsőt másolták a többit csak toldozták foldozták de elvileg nem változtattak rajta...pedig lett volna mit mert a politika az elv a helyzet minden megváltozott...ezért kellett más megfogalmazás.
...és kérdez nyugodtan ha nem érted...
csipetke
@Csizmás Kond: Attól tartok te nem érted,és még mindig nem olvastál utána.Egyébként aki toldozta-foldozta,az a fidesz volt,és úgy csinálták,hogy kizárólag nekik kedvezzen.
Csizmás Kond
@csipetke: ...akkor te mint értelmes szakember magyarázd már el mi az alkotmány vagy alaptörvény...csak hogy tudjam és nem idegeljelek fölöslegesen...
csipetke
@Csizmás Kond: Erre van a vikipédia.Most minek másoljam onnan ide?Te is megnézheted ott.
Csizmás Kond
@csipetke: Akkor olvasd el és ne irkálj marhaságokat.
csipetke
@Csizmás Kond: Én elolvastam,de úgylátszik te még mindig nem,mert te irkálsz marhaságokat.Elég sok cikken kellene átrágnod magad,de sok infóval leszel gazdagabb.Ne sajnáld az időt,olvass.Nekem már ne válaszolj,mert nem érdekel.
Csizmás Kond
@csipetke: ...unalmas kezdtél lenni...nem csak egy csipetnyire...
Az alaptörvény bevezetéséig az 1949-es alkotmány ilyen olyan módosítása volt a főkönyv, ami már annyi változáson ment keresztül, hogy felülírta önmagát.
Egy alkotmány attól hiteles, hogy az abban foglalt szabályok szerint alkossanak törvényt és az semmilyen körülmények között ne legyen ellentmondásos.
...szóval ha holnap valaki azt mondja hogy más alaptörvény vagy alkotmány kell akkor sem tudja visszahozni a régit mert a mai viszonyok már tulhaladták annak a fogalmát...tehát a Ferencféle böfögések, hogy visszaállítsuk a régi köztársasági alkotmányt csak a gyengébbek hitáztatására jó...érted kisbogár ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.