A kormány azon dolgozik, hogy Magyarország tudjon élni az új technológiák adta lehetőségekkel, felzárkózzon a fejlett ipari országokhoz, és bekapcsolódhasson a világgazdaság rendszerébe – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az Ipar Napjai 2018 című, négynapos, nemzetközi kiállítás keddi megnyitóján Budapesten.

Kiemelte, hogy a kormány céljainak megvalósítását segíti a magyar gazdaság bővülési üteme, ami idén a várakozások szerint 4,3 százalékra emelkedhet.

Az eredmények jelzik, hogy a magyar gazdaság stabil növekedési pályán halad, és ezzel párhuzamosan a munkanélküliség 3,8 százalékra esett

- emlékeztetett.

Lepsényi István közölte:

a kormány iparpolitikájának eredményeit mutatja be az Ipar Napjai 2018 nemzetközi kiállítás, ahol 15 ország, 315 kiállítója mutatkozik be a fővárosban a Hungexpo területén.

A kiállításon bemutatják az elektronika, az automatizálás, a robotika, a gépgyártás, és a logisztika területén elért újításokat.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
„Főnök úr, kérem, Lepsénynél még megvolt,” a kormány iparpolitikája. Lepsényinek ha sikerül végre Orbán Viktorral beszélnie, a miniszterelnök – ahogy a mesében Óz, a nagy varázsló – majd segít, feltéve ha nem lop többet.
Eladott Ország
De nagyon jó lesz nekünk! Most szakad a nyakunkba az ország kirobbanó tehetségeinek sora. Az egyik mindenhez is értő miniszter szerint a tízparancsolat betartása a megoldás a kolerára, a fitymaszűkületre és a magas vérnyomásra, az agrárminiszterjelölt szerint a sertéspestist talán egy, migráns által eldobott szendvics okozta Magyarországon, mert jött a vaddisznó, megette a szendvicset és már kész is a baj. A meghallgatások tovább folynak, amolyan gyaloggalopp-stílusban, ahogy már évek óta van szerencsénk élvezni a létet. Például:
Az országot behálózó autópályák és gyorsforgalmi utak, Európa vezető gazdasági ereje, Magyarország meghatározó szerepe, teljes foglalkoztatottság, biztonság, jólét, szabadság, fejlődés, növekvő lélekszám. Ez lesz. A víziókban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.