Kövér László házelnök szerint az ellenzék úgy gondolja, azért vesztett a választáson, mert nem volt elég harcias, ezért ezek a pártok a következő időszakban folyamatosan nagyobb ricsajt próbálnak majd csapni, hogy felkeltsék az információáradattól eltompult választók figyelmét.

Kövér László a korábbiaknál harciasabb ellenzékre, nagyobb "ricsajokra" számít az országgyűlésben

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Az Országgyűlés elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta: nem tudja, a demokrácia vagy a választók döntése ellen tiltakoztak-e a kormányfői eskütételtől távol maradó ellenzéki pártok, az azonban szerinte látszik, hogy ezek a pártok semmit sem tanultak saját kudarcukból, és a demokrácia tiszteletéről sem sajátítottak el új tudást. Ezzel a gesztussal nem a kormányoldalt, hanem a választókat sértették meg – tette hozzá.

Kövér László közölte, nem optimista a folytatást illetően sem. Név szerinti említés nélkül kitért az MSZP-Párbeszéd színeiben parlamentbe kerülő Tordai Bence esetére, akit – mint mondta – korábban azért tiltottak ki az Országgyűlés összes épületéből, mert olyan magatartást tanúsított, ami nemhogy parlamentben, hanem civilizált közösségben sem fogadható el.

A házelnök kijelentette: a képviselői eskütételről távol maradó, az Országgyűlés legitimitását megkérdőjelező LMP-s Hadházy Ákosnak "nem lenne itt semmi keresnivalója, egy normális demokráciában, ahol érvényesülnek a közösen elfogadott írott vagy íratlan normák". Úgy folytatta: "Egy ilyen embernek tényleg nincs keresnivalója a parlamentben, de hát nekünk is tiszteletben kell tartanunk a magyar emberek döntését, akik (...) ennek a pártnak a támogatói közé sorakoztak fel". Közölte, hogy Hadházy Ákos várhatóan a parlament következő ülésének végén teszi le képviselői esküjét.

Kövér László azt mondta: nem tervez változást eddigi szankcionálási gyakorlatában. Megjegyezte, az Országgyűlés ma már leginkább azzal tudná felhívni magára a figyelmet, ha a "romló közállapotokból felfelé lógna ki". Sokan akkor kapnák fel a fejüket, ha azt látnák, az ellenzék megtanult tisztességesen viselkedni – jelentette ki.

A házelnök beszélt arról is, hogy a kormány tagjainak munkaterhét látva sokszor "potyautasnak" érzi magát, hiszen hozzájuk képest "kényelmes állást" tölt be, ezért igyekszik minden olyan kiemelkedő közösségi meghívásnak eleget tenni, ahol jelenlétével a nemzetet képviselheti.

Kövér László jelezte, az új ciklusban Wolfgang Sobotkát, az osztrák parlament elnökét fogadja első hivatalos vendégként.

A kormánypárti politikus szerint a jövő évi európai parlamenti választásokig a korábbiaknál is nagyobb lesz a csatazaj az európai politika színterén, erősebb támadásokra kell felkészülni. Ennek hátterében szerinte az áll, hogy sokan a vesztüket érzik az európai balliberális oldalon. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a voksolás után másfajta brüsszeli berendezkedésre kell felkészülni, és az európai politika a normalitás kerékvágásába tér vissza.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mondja ezt egy rohadt, kommunista gennygóc. Kutyából nem lesz demokratikus szalonna, te szarházi. Igazán megható. Talán itt lenne az ideje, hogy Kövér László vétójogot kapjon a neki nem tetsző állampolgárok döntéseivel szemben és akkor nem fordulhatna elő az a vérlázító helyzet, hogy számára elfogadhatatlan illetők is bemehetnek az ország házába, amit pedig ő lényegében a sajátjának érez. Csatazaj, mi? Meg persze támadások, mert ezt a viharvert, bátor országot kivétel nélkül mindenki támadja. Érdekes, hogy ez azóta van így, mióta Orbán Viktor meghozta nekünk a békét, biztonságot és jólétet. Azelőtt a kormány döntéseit kritizálták, azóta az országot támadják. Fura egy helyzet. Szerencsére itt is visszaköszön az a fideszes remény, amit jó ideje kivétel nélkül minden megszólaló igyekszik belesulykolni a hívek fejébe: az orbáni illiberalizmus a normalitás, de hamarosan erre rájön az egész európai közösség és mindenki beáll Orbán Viktor mögé, hogy az vezesse őket. Hogy hová, az nem teljesen világos, de feltételezem, hogy harcba. Csatába, háborúba. Az alkotmányos költségeket pedig majd elteszik az arra jogosultak, de mégis más lenne ezt európai nagyságrendben művelni, mert Magyarország kis ország és hamarosan nem marad semmi, amit a keresztényi, valamint polgári jólétben dőzsölő polgároktól még el lehetne venni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@papa.49: Viszont remekül megélnek belőle honatyáink és honanyáink!
Költséges cirkusz szervilis, bigott híveknek!
papa.49
@Cicamama55: Egy másik cikkben jött fel mint a fütyisz szavazó bázisa ..
Cicamama55
@Nessy: Párthovatartozástól függetlenül sajnos így van. A pártlistákon való besurranást törölném elsőként a választási törvényből! Ha csak a helyileg megválasztott képviselőknek jutna hely a Parlamentben, akkor majd többet tennének az általuk képviselt emberekért, s nem kötnének titkos paktumokat a háttérben!
Cicamama55
@papa.49: Óóóó! Én azt nem olvastam.
nemfideszes
Én meg úgy gondolom, hogy nincs is annál undorítóbb, mint amikor egy kommunista sz@r, habzó pofával kommunistázik, miközben a pártja ezerrel nyomatja a Rákosista tempót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.