A jövőben igyekszik még hathatósabban képviselni Beregszászt a világban.

Beregszász díszpolgára lett Vidnyánszky Attila
Fotó: Youtube

Beregszász díszpolgára címmel tüntette ki Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház alapító igazgatóját és rendezőjét csütörtökön a város polgármesteri hivatala Beregszász művelődési életének fejlesztése és hírnevének öregbítése terén kifejtett negyedszázados munkásságáért.

A díszpolgári cím adományozása és más kitüntetések átadása alkalmából a beregszászi művelődési házban mondott beszédében Vidnyánszky Attila meghatónak és élete egyik legnagyobb elismerésének nevezte a díszpolgári címet, mert

"nincs fontosabb annál, hogy az embert itthon szeretik, hiszen nekem Beregszász az itthon".

Hozzátette, szerinte a díszpolgári cím odaítélése arról is szól, hogy 25 éves a beregszászi színház, amellyel elindult egy történet, egyben az ő személyes története is.

A rendező hangsúlyozta, hogy a beregszászi színházban létrejött szellemiség a társulat révén átsugárzott a debreceni Csokonay Színházba és immár hat éve Magyarország első számú színházának a működését is a "Beregszászon született szellemiség határozza meg".

Kiemelte, hogy két és fél évtizede Beregszász életében nagyon nagy dolog történt, hiszen a pici magyar színház több mint húsz országba vitte el a város hírét annak kulturális nagyköveteként. Emlékeztetett arra, hogy a beregszászi színház egyben hídszerepet is játszik a nemzetiségek, kultúrák között a soknemzetiségű régióban.

A kitüntetést megköszönve Vidnyánszky Attila elmondta: a jövőben igyekszik még hathatósabban képviselni Beregszászt a világban.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere méltatásában hangsúlyozta, hogy nagyra értékeli Vidnyánszky Attila színházalapítói és rendezői tevékenységét.

Mint mondta,

a színház felbecsülhetetlenül fontos szerepet játszik a város művelődési életében, már régen a város "névjegyévé" vált. A társulat sikerei és Vidnyánszky Attila tevékenysége is bizonyítja, hogy Beregszászon tehetséges emberek élnek. A színház egyben nemzetmegtartó szerepet is játszik, működése reményt sugároz, hogy van jövő Beregszászon

- mondta Babják Zoltán.

Az MTI-nek Vidnyánszky Attila kifejtette: a várossal, a társulattal soha nem szakadt meg a kapcsolata és komoly tervei vannak már a közeljövőt illetően is, mivel a következő évadban újra rendezni fog a beregszászi színházban. Azt is jelezte, hogy a Kaposvári Egyetemmel közreműködve hamarosan színházi osztályt indít a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, ahol már folyik az akkreditációs ügyintézés. Ha a kezdeményezés sikerrel jár, akkor legalább 15 évre megoldódik a beregszászi színház színészutánpótlása – közölte Vidnyánszky Attila.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
A Beregszásziakkal kölcsönös a szeretet---butorozzanak össze. Mi megvagyunk nélküle.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
most akkor ez mibe is kerül az adófizetőknek?
nevemnick
Tisztelem a kultúrával foglalkozókat... de vannak fenntartásaim, mint pl. ebben az esetben is.
papa.49
Jól mutatja az ,,értékeit,, a ,,tutajos tekintete,, ))))))))))))))))))
Szeparepa2
Tipikus díszfideszes iqbajnok baromállat... hazaáruló szégyenmagyar náci orbáncsicska főpatkány...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. March 23., 11:35
Szeméremcsontját fájlalja Messi
Szórakozás - 2019. March 23., 10:42
Bochkor nemsokára újra rádiózhat
Sport - 2019. March 23., 09:46
Fucsovics nem jutott a 32 közé Miamiban