A Mol bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a 95-ös benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Emelkedik a gázolaj ára, a benziné nem változik
Fotó: Pixabay

Az emeléssel a gázolaj átlagára 410 forintra nő, a benziné 398 forint marad.

Az üzemanyagok ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor bruttó 6-6 forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj ára is.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Majd októberben csökkenti az árakat a rabló banda ( Mol és az MVM-kormány offsore cég) pedig már 25 dodóval lejjebb ment az olaj hordónkénti ára.
Rohadékok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Majd októberben csökkenti az árakat a rabló banda ( Mol és az MVM-kormány offsore cég) pedig már 25 dodóval lejjebb ment az olaj hordónkénti ára.
Rohadékok.
division
@nevemnick: Érthető az emelés, most indul a turista szezon, jönnek a nyaralások, még az is előveszi az autóját aki egész évben nem. Jó bevételi forrás ez.
nevemnick
@division: ez igaz, de emlékszel még arra, hogy tavaly bevezette a kormány azt, ha 50 dodo alá esik az olaj ára, akkor plusz a benzin 6.-, a dízel 12.- forint különadóval sújtja addig a ,,felhasználókat", amíg 50 fölé nem emelkedik, és akkor nem szedi be a büntetőadót?
Nos,ezt még mindig fizetjük mert semmi nyoma, hogy visszavonta...
karma1
Valami hozzaerto el tudna nekem magyarazni, hogy a Diesel olaj miert dragabb, mint a sokkal hosszabb eljarassal finomitott benzin?
Marhara nem ertem, csak azt latom, hogy nalunk a 95-os olommentes benzin kb. 440 forintba kerul, mig a Diesel 280-ba. (ill. ennek megfelelo dollarba).
nevemnick
@karma1: nem vagyok hozzáértő, de egyes személyautókon kívül a teherautók, kamionok, mezőgazdasági vontatók, a nem villamosított vasútvonalakon a mozdonyok, és uram bocsi, de a harcjárművek is dízellel üzemelnek. (2006-ban és '12-ben Algéria dél-nyugati és Nyugat-Szahara felszabadított részén a leharcolt Defenderekbe, 12 dínárért, forintra átszámolva 52-ért vettük a dízel literjét, viszont a benzin több mint tíz forinttal volt drágább...)
karma1
@nevemnick: Azt en tudom, hogy mi mivel uzemel, de a jozan paraszti esznek ellentmond, hogy olyan aruert, aminek az eloallitasa olcsobba kerul, - mert kevesebb idot tolt finomitoban - miert kerul dragabba, mint a sokkal tobb finomitast igenylo benzin?
papa.49
@karma1: Üzletpolitika a dízelből több fogy, így nagyobb a haszon rajta, és a tulajdonosoknak, meg az ott lepzselő szarháziaknak, nem mindegy mekkora a ,,lé,, ami ami a markukat üti..
Itthon már csak akkor vesznek az emberek üzemanyagot ha muszáj, és csak annyit amennyi pont kell, látom mikor tankolok a kútnál, velem együtt mindenki 5 ezerért tankol, minden huszadik az aki teleengedi a tankot !!! A teherautóknak meg menni kell, és akkor tankolni is kell !!!
simmering73
Nyugtával dícsérd a napot. Zuhanórepülésben a forint a dollárhoz képest.
KisGenyo2
Felmehetne úgy 600-ig, hogy a baleseti statisztika a 2012-es szintet hozza...
;-)
KisGenyo2
@karma1: Mert sokkal nagyobb rajta a környezet védelmi adó!
Amúgy a dohányárakról mit tudsz? ;-)
karma1
@KisGenyo2: Hol? Nalunk itt, vagy otthon?..:o))
Szemelyesen meg az ittenirol sem sokat, mert en nem dohanyzom, sot, az ismeroseim kozul sem senki, meg a lanyom sem, de ha erdekel, szivesen utananezek.
2025-re itt teljesen fustmentes kornyezetet akarnak, szoval gyakorlatilag el akarjak tuntetni a dohanyt..:o))
KisGenyo2
@karma1: Csak példaként írtam, hogy egy olyan termékről beszélünk aminek az ára érthető okok miatt nem teljesen a piaci verseny eredményeként áll be, hanem jövedéki adó tartalma is van.
Ha nem tudnád mi az, mert mondjuk sört sem iszol:
hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%B6ved%C3%A9ki_ad%C3%B3
KisGenyo2
Amikor egy lekoszlott 12-éves luxusdízellel füstöt okádva közlekednek előttem, akkor én 800-ra emelném a gázolaj árát!
Ha volt 1 millája egy ilyen levedlett német szemétre, akkor legyen már hozzá még egy, hogy ne okádjon fekete füstöt...
KisGenyo2
@karma1: Amúgy nálatok mennyi a gázolaj?
karma1
@KisGenyo2: A 95-os olommentes $ 2.09, a diesel $ 1.49 (kb. 200 forint = 1 NZD-vel, ha a ketszeri atvaltast nezed. Ma.o. es NZ kozott nincs kozvetlen penzvaltas. Vagy NZD-Euro-Forint, vagy NZD-USD-Forint)
KisGenyo2
@KisGenyo2: Ja bocs feljebb írtad már. Köszi!
karma1
@KisGenyo2: Egy 20 db-os atlagos minosegu itteni cigi 23 dolcsi volt 2 eve, egy fel liter olcso rum. (csak ezt vesszuk ugy 2-3 evente, suteshez) $ 40.00. (Ennek semmi neve nincs, csak valami olcso pancs, de a sutibe jol jon. A meleg nyaron most volt egy kis epitkezes itt nalunk, itt a 3 melosnak vettunk egy 24 db-os sort (0.33 literest), az $ 38.00-ba kerul. Ezt is csak azert tudom, mert en szereztem be - latnok vagy, mert nem is iszunk,...:o)))))
nevemnick
@KisGenyo2: (11:07) annyira nem hat meg a tankolás. Tök mindegy, hogy mit csinálunk, amióta ezt bevezették, /www.vezess.hu/hirek/2016/09/22/meg-nagyobb-adot-vetnek-ki-a-benzinre/ azóta beszedtem a leszarom tablettát. Csak az a baj, hogy a qurmány ennek a beígért csökkentését nem tartja be...

(A kártyámmal mindig MOL EVO Plust tankolok, 19.-Ft-tal olcsóbban kapom a dízelt, 9.-Ft-tal meg a 95-ös benyát.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.