Határidőre minden új, illetve volt országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló és volt nemzetiségi szószóló leadta saját és vele egy háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát – közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke csütörtök este az MTI-vel.

Hargitai János tájékoztatása szerint az Országgyűlés május 8-i megalakulását követő 30 napon belül – azaz június 7-ig – az új parlamenti képviselőknek, volt országgyűlési képviselőknek, továbbá nemzetiségi szószólóknak, volt nemzetiségi szószólóknak kellett vagyonnyilatkozatot tenniük.

A képviselők rendben leadták a vagyonnyilatkozatukat

A bizottsági elnök közölte azt is, hogy az új Országgyűlés megalakulásával egyidejűleg a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága tagjainak a megbízatása megszűnt a jegybankról szóló törvény alapján. Ezen jogszabály szerint a felügyelő bizottsági tagok az országgyűlési képviselőkkel azonos módon, tartalommal és gyakorisággal tesznek vagyonnyilatkozatot. Az érintettek szintén leadták határidőre nyilatkozatukat.

A fenti öt kategóriába tartozók vagyonnyilatkozata június 8-tól nyilvános, és megtekinthető az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu) – közölte a bizottsági elnök.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A valódiságuk meg köszönő viszonyban sincs a valósággal !!!
volvós
A mesének vége, aludjatok szépen gyerekek...
Zeta
Elhiszem, amit hazudnak, de ők is az én lóditásaimat adóbevallásnál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.