Kásler Miklós emberminiszter szerint napirenden van a tanév módosítása, ezzel sikerült a saját minisztériumának korábbi közlését lenullázni.

Még kedden írt arról a Népszava, hogy a jövő évi tanév hosszabb lehet, egy kéthetes nyári táborszerű idénnyel hosszabbíthatja meg a kormány. a lap arról is írt – kormányzati forrásokra hivatkozva –, hogy a döntés már megszületett, csak meg akarják ezzel várni az idei tanév végét. 

Kásler szerint még megy a vita a tanév megváltoztatásáról, döntés még nem született

Fotó, címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden kiadott egy közleményt, miszerint amit a Népszava állít, az nem igaz, nem fog változni a tanév hossza.

Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszterrel kedd este sugárzott egy jó órás interjút az InfoRádió Aréna című műsorában – felvételről, amelyről egyelőre nem tudni, hogy mikor készült –, amelyben a miniszter a tanév esetleges változtatása kapcsán a következőket mondta:

Nagyon heves diszkusszió tárgya, nagyon sokféle elképzelés van, ezekről a kérdésekről jelen pillanatig nincs döntés.

(A fenti videón 18:18-tól hallható a válasz.)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Én nem értem sem a diákokat, sem a tanárokat, sem a szülőket, sem a pedagógus szakszervezeteket!!!?? Hogyan tudják eltűrni, hogy a fejük felett, róluk egy abszolút hozzá nem értő ember döntsön??!!!
human
De kivel vitatkozik? Mert ezt senki nem tudja. Orbánnal vitatkozik esetleg? Mert ez oximoron.
szaboria1
Megáll az ész, hogy az eü.-t és az oktatát egy embernek kell vezetni.
human
@szaboria1: Ezek szerint nem fajsúlyos területek. Viszont Felcsútnak saját kormánybiztosa is van. De volt bohócügyi miniszterünk is. Pontosabban "nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztos" Fekete Péter személyében, aki úgy néz ki most kultúrális államtitkárrá lép elő.
A sportegyesületek is kiemelt figyelemmel bírnak, hisz vagy fideszes politikusok az elnökei vagy fideszes oligarchák. Nekünk, természetjáróknak például a Garancsi lett az elnökünk. Be is mutatkozott azzal, hogy a rég bevált olcsó papír alapú igazolványt plasztik kártyára cserélte, amivel nőtt a tagdíjunk, de a vele járó kedvezményeket meg nem tudtuk kihasználni.

Szóval Orbán mindent a súlyának megfelelően kezel. Az oktatás és egészségügy még vár, hogy stratégiailag fontos területté váljon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.