Nem véletlen, hogy az egyébként semmiféle ideológiai, erkölcsi tartalommal nem rendelkező NER, a Nemzeti Erkölcstelenség Rendszere a baloldaliság és a liberalizmus mellett a politikailag korrekt beszédet tekinti legfontosabb, megsemmisítésre ítélt ellenségének. Ennek csak az egyik oka az, hogy a rendszertől általában is kevés dolog áll távolabb, mint mindaz, amit a „korrektség” fogalma alatt értünk. Ennél fontosabb, hogy a „politikailag korrekt” beszéd a NER legfontosabb kohéziós erejét, a gyűlöletet oltaná ki. Mert bár a párt politikusai és propagandistái minden erejükkel azt próbálják elhitetni a közvéleménnyel, hogy a politikailag korrekt beszéd funkciója az, hogy elleplezze a lényeget, megakadályozza, hogy a legfontosabb társadalmi problémákról őszintén beszéljünk, ennek éppen az ellenkezője igaz. Ez a beszédmód nem az elhallgatásról, az őszintétlenségről, hanem egyes embercsoportok vagy személyek emberi méltóságának tiszteletben tartásáról szól. Olyan alapvető...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: bencemacska
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"A Fidesz által meghonosított beszédmód legfontosabb jellemzői a szegényes szókincs, a leegyszerűsítés, az indulatok túlburjánzása, az erő kultusza, az agresszivitás és a nyelvi brutalitás."
Ezt mindenki élvezheti, aki havonta legalább 5 perc OV-t hallgat, vagy NER troll-t olvas!!!
Fejétől bűzlik a hal!
bencemacska
Érdemes összehasonlítani Semlyén parlamenti válaszát Iványi Gábor nyílt levelével, nem csak tartalmi, hanem stílus szempontjából is!!!
Az első az akarnok, "térdre csuhások" felszólítást lenyelő keresztény; a másik az éppen ájtatos képet vágó, vallásváltogatót megeskető, annak gyermekeit megkeresztelő valódi egyházi személy véleménye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.