Hidegfront vonul át felettünk, ami többfelé okoz záport, zivatart, és a keleti megyék kivételével pár fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Hidegfront söpör végig az országon, itt az enyhülés

Nyugaton, északnyugaton megnövekszik a felhőzet, másutt az erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz jellemző, de több-kevesebb napsütés mindenhol lesz. Reggel, kora délelőtt a Dél-Alföldön néhol, majd átmeneti szünet után késő délelőttől a Dunántúlon, másutt a déli óráktól várható többfelé zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Legkisebb eséllyel a Tiszántúl északi felén lehet csapadék. A délnyugati szél nyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 26 és 30, másutt 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 21, 27 fokra hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés:

HŐSÉG A Dunántúlon megszűnik a hőség, míg az Alföldön és a Tiszántúlon a napi középhőmérséklet még 25 fok fölé emelkedhet.

ZIVATAR Délelőttig néhol, majd egyre több helyen várható zivatar. Elsősorban a déli és a középső országrészben lehet hevesebb zivatarokra és/vagy felhőszakadásra számítani, amelyek kíséretében néhol 70-80 km/h feletti széllökések, jelentős mennyiségű csapadék (>25-30 mm) és jégeső (1-2 cm) fordulhat elő.

(Cikk- és címlapkép: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Holnap 29-30 fok. Ez az enyhülés? Párás, fülledt idő lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.