A megmaradt társelnök Keresztes László Lóránt sokkal inkább nemzeti érzelmű politikus, az összefogást szorgalmazók kisebbségbe kerültek a pártban.

Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa szerint Szél Bernadett társelnök távozása után az LMP közeledhet a Schiffer András volt pártelnök által képviselt irányvonalhoz, amely szerint nem szabad a balliberális oldalhoz "simulni", és nemzeti kérdésekben közös nevezőre kell jutni a jobboldallal.

Elemző: Szél Bernadett lemondása után az LMP a Schiffer-féle irányvonalhoz közeledhet

Keresztes László Lóránt megválasztott társelnök, országgyűlési képviselő az LMP új elnökségének bemutatkozó sajtótájékoztatóján beszél az előrehozott kétnapos tisztújító kongresszus második napján Székesfehérváron 2018. május 27-én. Balról Szél Bernadett társelnök, országgyűlési képviselő

Fotó, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

Deák Dánielt az M1 aktuális csatornán kedden arról kérdezték, hogy sajtóinformációk szerint Szél Bernadett lemondott az LMP-ben betöltött társelnöki és frakcióvezetői posztjáról.

Azt mondta: Szél Bernadett az LMP egyetlen, országosan ismert és "viszonylag népszerű" politikusa, ezért lehetett volna egy olyan forgatókönyv is, hogy az etikai bizottság megváltoztatja döntését, amelyben eltiltották pártfunkciók betöltésétől, amellett, hogy társelnöki pozíciójáról nem kötelezték lemondásra.

Az elemző közölte: mivel nem így történt, látszik, hogy kisebbségbe szorultak azok a politikusok az LMP-ben, akik az összefogást pártolják. Jelezte: Keresztes László Lóránt, a "megmaradt" társelnök sokkal inkább nemzeti érzelmű, és nem a bal-, hanem a jobboldalhoz közeledő politikus.

Úgy folytatta: a kiszivárgó hírek szerint az LMP-ben azt pártolják, hogy a párt identitása erősödjön meg, mert azt "koptatta" a részvétel az összefogásról folytatott vitában.

Szerinte mindez azt mutatja, az LMP talán közeledik ahhoz az irányvonalhoz, amelyet Schiffer András volt pártelnök képviselt, hogy nem szabad a balliberális oldalhoz "simulni" és nemzeti kérdésekben "igenis közös nevezőre kell jutni a jobboldallal".

Megjegyezte: Schiffer Andrásnak volt köszönhető, hogy alkotmánybírókat tudott választani az Országgyűlés az előző ciklusban, amikor nem volt meg ehhez a kormánypártok kétharmados többsége.

Arra lehet számítani, hogy az LMP kicsit eltávolodik az MSZP és a DK képviselte irányvonaltól – összegezte a Szél Bernadett lemondása után várható fejleményeket Deák Dániel.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Eddig is a fidesz támogatója volt az LMP. Most nem latensen, hanem nyíltan fogják tenni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Szerintem ideje volt lemondania, ez a társelnökség nagyon megviselte szegény asszonykát. Nem tett jót a szépségének, csak rá kell nézni.
magyarbakancs
Az isten mentsen meg az LMP politikájától .
Meg a többi ellenzéknek csúfolt megélhetési politikustól.
Ezek egy marok moly fingot nem érnek.
Kutyuska
Kiegészíteném a párt nevét egy N betűvel, mivel bebizonyították, hogy Nem Lehet Más a Politika. A politikusok 99 %-a hazug, köpönyegforgató, léhűtő, gátlástalan, korrupt, szociálisan érzéketlen és alkalmatlan bármilyen szakma elsajátítására. Pofázásból élnek meg nagyon-nagyon jól.
Eladott Ország
Demokrácia pedig egypártrendszerben nem létezik. Kilencedik éve egypártrendszerben élünk, kilencedik éve a választópolgárok több mint felének nincs beleszólása a saját dolgaiba. Hogy ilyen Széltyúkok távoznak a politikai életből az a legkisebb gond, sajnos a többi ellenzéki pártba is sz@rni bele!
Eladott Ország
@Kutyuska: Három, P betűvel kezdődő hivatás művelői a társadalom legalja. A Politikusok, Papok, és a Prostik. Az utóbbiban azonban nem vagyok teljesen biztos. A pap meg a politikus önként lett azzá, de kevés prosti választja a szakmát szabad akarattal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.