Úgy véli, a jelentés félreértéseken alapul, valamint az Európai Néppárt (EPP) megosztására irányult.

Járóka Lívia: "nincs Magyarországon ellenséges hangulat a romákkal szemben"
Fotó: MTI

A következő időszak alkalmat fog adni a viták rendezésére, ugyanis a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről tartott európai parlamenti szavazás eredménye lehetőséget biztosít Magyarországnak arra, hogy érdemben el tudja magyarázni régóta hangoztatott álláspontját, s minden felvetett kérdést áttárgyalva bizonyítsa igazát – mondta Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában szerdán.

A képviselő, miután az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a jelentést, pozitív fejleménynek nevezte, hogy a következő hónapokban sokat és nyíltan beszélni lehet a felvetett problémákról.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyarországra irányuló figyelem lehetőséget biztosít arra, hogy a delegációk személyesen, a helyszínre utazva győződjenek meg a magyar kormánypárt számos területet érintő, előremutató intézkedéseiről. Arról is, hogy

valótlanok azok az állítások, amelyek szerint szélsőséges csoportok tartják félelemben az utcákat, vagy az, hogy elviselhetetlen az országban tapasztalható ellenséges hangulat a romákkal szemben. Magyarország szívesen bemutatja a roma oktatási programját, ahogy a roma gyerekek elleni szegregációt uniós szinten tárgyaló roma származású osztályvezető tevékenységét is

- mondta.

Hozzátette: az, hogy a közelgő megbeszélésekre sor kerülhet, azért is jó, mert a felvetett problémákra a magyar kormánypártnak vannak javaslatai. Így van a szegénység felszámolása, a migráció, az integráció okozta nehézségek és számos más terület esetében egyaránt.

Mint mondta,

a szavazás eredménye "nem annyira tragikus", mint amilyennek sokan tartják. Nyilvánvaló, hogy a jelentés félreértéseken alapul, valamint az Európai Néppárt (EPP) megosztására irányult.

A képviselő véleménye szerint éppen jókor kerül sor a félreértések elkerülését célzó beszélgetésre a Néppárton belül, amit a keddi vitát követő megbeszélés hangulata is bizonyított. A jövő tavasszal esedékes európai parlamenti választások előtt az álláspontok tisztázására még van lehetőség, arra hogy ez által megerősödjön a csoport, aztán pedig "rá kell fordulni az egységes kampányra" – fogalmazott a politikus.

A zöldpárti Judith Sargentini által összeállított jelentés szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
Látszik rajtad,hogy járatlan vagy ebben a témában is Lívike.Itt már nem ellenséges a hangulat.Ha nem lincs hangulat van!Nem kell rasszistának lenni ahhoz,hogy tudjuk.Időzített bombán ül a magyar társadalom!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Van!
Nagyon is van.
Csak a kisebb falvakban már a nem cigányok rettegnek az életükért!
Ha valaki roma létére nem tudja, hogy mi a helyzet hazánkban , az nem itt él.
Hogy sokan nem merik elmondani a vélemenyüket az egy dolog. Ha ellenszenveznek velük, azért ők tettek a legtöbbet.
Shikari
@Zeta: Mutatsz egy helyet, ahol a cigányok rettegnek az életükért?
Apoca
Viszont van magyargyűlölet a cigányok részéről.
Zeta
@Shikari: olvasd el nyugodtan újra! Hátha tudod értelmezni!"kisebb falvakban már a nem cigányok rettegnek az életükért"!
magyarbakancs
@Apoca: Cigánynál rasszistább nincs.
Mert amikkor azt mondja Megölöm a Magyart az mi ha nem rasszizmus?.
Köztük élem.
A lakosság aránya 87% volt a településen a cigányság javára.
Magasan képzett lapát támasztó egyetemet végeztek.
1magyar
Már ebben is hazudik a szardzsentini mert éppen, hogy a seggük ki van nyalva munka nélküli adományokkal a cigányoknak.
A rettegésben tartás is nagy hazugság, legfeljebb ők tartják a fehéreket rettegésben.
De a cigány és nemcigányok között ahhoz képest békésebb a viszony mint a migrik és a németek vagy francia őslakosok között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok