Lapértesülés szerint közpénzből fognak felhúzni eggy magániskolát Debrecenben, ahol egy gyerek oktatása óvodától az érettségiig több mint 45 millió forintba kerül majd.

A 24.hu értesülései szerint a Modern Városok Programból, azaz közpénzből finanszírozzák meg Debrecenben egy fizetős magániskola, az International School of Debrecen építését, ami közel 3,3 milliárd forintba kerül.

Közpénzből építenek fizetős magániskolát Debrecenben

Fotó: isd.debrecen.hu

A lap szerint a festői környezetbe álmodott iskolában óvodától az érettségiig lehet majd tanulni. Igaz, eléggé borsos áron, ugyanis erre az időintervallumra (óvodától az érettségiig) a 24.hu szerint több mint 45 millió forintba fog kerülni egy gyerek oktatása.

Az iskola honlapja szerint a tandíjak így állnak össze:

- az óvoda egy évre 2,5 millió forintnál kicsivel kevesebbe kerül gyerekenként;

- az iskola első öt évfolyamán évente közel 3 millió forintot kell fizetni,

- az ötödik és 10. évfolyam közti oktatás már majdnem 4 millióba kerül évente,

- az utolsó két évfolyam ára már az 5 millió forintos összeget közelíti meg évente.

Ráadásul az iskola 100 ezer forintos jelentkezési díjat kér, amit nem adnak vissza, ha sikertelen a felvételi. Mindezek mellett az iskolai étkezésért és az iskolabusz használatáért még külön kell fizetni.

A 24.hu szerint önkormányzati működtetésű lesz az iskola, ezért megkeresték a debreceni városházát, hogy számíthatnak-e a magyar diákok valami kedvezményre. Az önkormányzat ezt válaszolta:

A honlapon is elérhető tandíjaink egységesen, mindenkire vonatkoznak. Az International School of Debrecen és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata is fontosnak tartja azonban, hogy ösztöndíjprogram keretében támogassa a tehetséges diákokat. (…) Az ösztöndíjprogram kidolgozás alatt van. Amint elkészül, a részletes kiírás és feltételrendszer elérhető lesz a honlapon.

Az iskolát egyébként 2015 óta tervezik, úgy látszik, ennyi idő nem volt elég a debreceni önkormányzatnak az ösztöndíjprogram kidolgozására.

Az iskola majdani igazgatója a lap tandíjat firtató kérdésére ezt felelte:

Azt gondolom, hogy ezt a kérdést nem kiragadottan kell kezelni. A magyarországi nemzetközi iskolák színvonalának megfelel ez a tandíj.

Több kérdésre viszont nem válaszolt. 

A lap szerint az iskolában több olyan dolgot is tanulhatnak a gyerekek, amit máshol nem nagyon: például robotikát, vagy mandarin nyelvet. Ugyanakkor a Népszava egy korábbi cikke szerint az iskolának elsősorban a Debrecen mellé érkező BMW-gyár munkatársai örülhetnek majd – nem titkolt cél a lap szerint, hogy a külföldi cégekhez érkezők gyerekeire épít elsősorban az iskola.

Az iskola alapkőletételén résztvevő politikusok – Kósa Lajos, Papp László polgármester, Gulyás Gergő miniszter – a csillagászati összegű tandíjról akkor nem tett említést.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem az első, és NEM is az UTOLSÓ, amelyet KÖZPÉNZBŐL építünk, aztán a NER PAJTIK veszik birtokba
.
Nagyjából 21 800 találat (0,30 másodperc)
.
https://www.google.hu/search?q=K%C3%B6zp%C3%A...
.
Rongy'ő, mongy'ő KOMMUNISTA CSÖKEVÉNY ennek a felemlegetése!
.

.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@tudode: Tovább nekem nem ment mert rájöttem nem ezt a lovat akartam, így hát ende ...
m73
Várom a fitymaszos barmok hozzászólásait.
papa.49
És mennyi lesz ebben az Uniós pénz kupakoslaja ???
CsipkeRózsa
Az iskola még csak egy távoli terv, hogyan lehet már egy leendő igazgatója?
bakcsubakka
@CsipkeRózsa: Megnyugtatlak: Nagy valószínűséggel már most havi több százezer a fizetése a leendő igazgatónak !
Nálunk ez így működik. Lásd Paks II ,ahol már jó néhányan eszméletlen fizetéseket kapnak a még nem is létező munkahelyükről.
Desischado
Nem értem miért van erre szükség, hiszen a fitymasz szerint szuper a magyar oktatás: Akkor a saját kölykeiket miért nem állami suliba járatják?! És miért ÉPÜL MAGÁNISKOLA KÖZPÉNZBŐL?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok