Lapértesülés szerint közpénzből fognak felhúzni eggy magániskolát Debrecenben, ahol egy gyerek oktatása óvodától az érettségiig több mint 45 millió forintba kerül majd.

A 24.hu értesülései szerint a Modern Városok Programból, azaz közpénzből finanszírozzák meg Debrecenben egy fizetős magániskola, az International School of Debrecen építését, ami közel 3,3 milliárd forintba kerül.

Közpénzből építenek fizetős magániskolát Debrecenben

Fotó: isd.debrecen.hu

A lap szerint a festői környezetbe álmodott iskolában óvodától az érettségiig lehet majd tanulni. Igaz, eléggé borsos áron, ugyanis erre az időintervallumra (óvodától az érettségiig) a 24.hu szerint több mint 45 millió forintba fog kerülni egy gyerek oktatása.

Az iskola honlapja szerint a tandíjak így állnak össze:

- az óvoda egy évre 2,5 millió forintnál kicsivel kevesebbe kerül gyerekenként;

- az iskola első öt évfolyamán évente közel 3 millió forintot kell fizetni,

- az ötödik és 10. évfolyam közti oktatás már majdnem 4 millióba kerül évente,

- az utolsó két évfolyam ára már az 5 millió forintos összeget közelíti meg évente.

Ráadásul az iskola 100 ezer forintos jelentkezési díjat kér, amit nem adnak vissza, ha sikertelen a felvételi. Mindezek mellett az iskolai étkezésért és az iskolabusz használatáért még külön kell fizetni.

A 24.hu szerint önkormányzati működtetésű lesz az iskola, ezért megkeresték a debreceni városházát, hogy számíthatnak-e a magyar diákok valami kedvezményre. Az önkormányzat ezt válaszolta:

A honlapon is elérhető tandíjaink egységesen, mindenkire vonatkoznak. Az International School of Debrecen és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata is fontosnak tartja azonban, hogy ösztöndíjprogram keretében támogassa a tehetséges diákokat. (…) Az ösztöndíjprogram kidolgozás alatt van. Amint elkészül, a részletes kiírás és feltételrendszer elérhető lesz a honlapon.

Az iskolát egyébként 2015 óta tervezik, úgy látszik, ennyi idő nem volt elég a debreceni önkormányzatnak az ösztöndíjprogram kidolgozására.

Az iskola majdani igazgatója a lap tandíjat firtató kérdésére ezt felelte:

Azt gondolom, hogy ezt a kérdést nem kiragadottan kell kezelni. A magyarországi nemzetközi iskolák színvonalának megfelel ez a tandíj.

Több kérdésre viszont nem válaszolt. 

A lap szerint az iskolában több olyan dolgot is tanulhatnak a gyerekek, amit máshol nem nagyon: például robotikát, vagy mandarin nyelvet. Ugyanakkor a Népszava egy korábbi cikke szerint az iskolának elsősorban a Debrecen mellé érkező BMW-gyár munkatársai örülhetnek majd – nem titkolt cél a lap szerint, hogy a külföldi cégekhez érkezők gyerekeire épít elsősorban az iskola.

Az iskola alapkőletételén résztvevő politikusok – Kósa Lajos, Papp László polgármester, Gulyás Gergő miniszter – a csillagászati összegű tandíjról akkor nem tett említést.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem az első, és NEM is az UTOLSÓ, amelyet KÖZPÉNZBŐL építünk, aztán a NER PAJTIK veszik birtokba
.
Nagyjából 21 800 találat (0,30 másodperc)
.
www.google.hu/search?q=K%C3%B6zp%C3%A9nzb%C5%91l+%C3%A9p%C3%ADtett+lakik&oq=K%C3%B6zp%C3%A9nzb%C5%91l+%C3%A9p%C3%ADtett+lakik&aqs=chrome..69i57.1006346j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Rongy'ő, mongy'ő KOMMUNISTA CSÖKEVÉNY ennek a felemlegetése!
.

.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@papa.49: .
Kattintgattam, ha jól értelmezem a privi üzenetét, részemről a szakszervezetben üdülési felelősként, majd a Vöröskeresztben fejtettem ki tevékenységet, mivel KARITATÍV vénát örököltem!
.
El kellene JUTNIA ODA az országnak, hogy ELŐRE NÉZZEN, és ne hátra, személyes élettapasztalatom, hogy a HÁTRA TEKINTGETÉS nekem nem jött be!
papa.49
@tudode: Tovább nekem nem ment mert rájöttem nem ezt a lovat akartam, így hát ende ...
papa.49
És mennyi lesz ebben az Uniós pénz kupakoslaja ???
CsipkeRózsa
Az iskola még csak egy távoli terv, hogyan lehet már egy leendő igazgatója?
Desischado
Nem értem miért van erre szükség, hiszen a fitymasz szerint szuper a magyar oktatás: Akkor a saját kölykeiket miért nem állami suliba járatják?! És miért ÉPÜL MAGÁNISKOLA KÖZPÉNZBŐL?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.