Egy újabb sávot használhatnak a Budapest felé tartók az M2-es autóút M0-s és Dunakeszi-Fót csomópont közötti szakaszán – közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Felszabadult egy sáv az M2-es egy részén
Fotó: MTI

Az M2-es autóút érintett szakaszán a bal pálya átépítését áprilisban kezdte meg a kivitelező, így a csaknem négy kilométeres szakaszon a jobb pályára terelve, kétszer egy sávon haladhatott a forgalom szeptember közepéig – emlékeztettek a közleményben.

Az új forgalmi rend bevezetésével az érintett útszakasz ősszel megnövekedő forgalmára tekintettel, az M0-s felé kettő, Vác felé egy forgalmi sávot alakítottak ki. A három sávon legfeljebb óránkénti 60 kilométeres sebességgel haladhatnak az autósok. Ez az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019 közepéig lesz érvényben.

A Dunakeszi-Fót csomópont és Vác között több ütemben, szakaszosan terelik át a forgalmat a bal pályára az év végéig, itt továbbra is kétszer egy sávon haladhat a forgalom.

Azt írták: a beruházásnak köszönhetően a jövő év őszétől kétszer két sávon, óránkénti 110 kilométeres sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.