Méretéből adódóan ijesztőnek tűnhet, de igazából csak a légynek árt.

Egyre több helyről jelentenek lakásban észlelt szongáriai cselőpókot Magyarországon. Az Alföld homokos, szikes vidékein függőleges lyukakban élő pókfaj teste 4 centiméteres, lábaival együtt 10 centis is lehet, ami már egy növendék madárpók méreteivel is megyezik. A szongáriai cselőpók védett, és ártalmatlan jószág, csípése csak az arra allergiásokra lehet veszélyes. Annál szorgalmasabb rovarpusztító, tehát aki csak teheti, ne ölje meg, ha lakásában találkozik vele, kíméletesen fogja be és engedje szabadon jó messze.

A Ripost cikke arról ír, hogy ilyen pókkal találkozott valaki Várpalotán a tusolóban, de érkezett észlelés egy bogácsi presszóból is. 

Az elmúlt napokban túl csípősek voltak a hajnalok, ezért most a hideg miatt melegebb helyeket kereshettek a portyázásra. A másik ok, hogy ilyenkor ősszel a hím példányok kóborlásba kezdenek, hogy felleljék nászra alkalmas párjukat

– magyarázta a lapnak Both Zoltán, az ország egyetlen vadállatbefogója.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A potroha,,,,,mintha csak Orbán elvtársat látnám,,Csak hiányzik a hátáról a ceglédi kanna.. A többi minden stimmel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
De ha a jó oldalán nézem , akkor csak szőjön szép hálót , ami megfogja az eltévedt szúnyogokat , stb
ila51
csak van tán olyan fajta is , ami sző hálót :D
karma1
@Eriksson: Sokan mondjak, hogy nem kell pokfobiasnak lenni, merthogy egy csomo legyet megolnek,... Igen, valoban. De peldaul a ferjem homlokat egy paranyi kis pok megcsipte, es 3 honapig olyan gyulladas lett a csipes helyen a homlokan, hogy ugy kellett osszeolteni a seb szeleit, a mai napig egy 100 forintosnal nagyobb feher folt van, O is zsigerbol agyoncsapta, (illetve lesoporte az arcarol) a pokot, nem merlegelt. Pedig az orvos rendkivul kivancsi lett volna, hogy milyen pok lehetett, mert itt nem elnek mergespokok. Neha egy feherfarku mergespok atjon Ausztraliabol rakomanyban, de mas nincs. Ahol viszont a feherfarku (white tail) pok megjelenik, onnan a tobbi pok eltakarodik...
Eriksson
@karma1: A pókfóbia nem elhatározás kérdése. Van és kész. Iszony és libabőr.
Hajjaj, látom ám, egy iciri-piciri pókocska is mekkora bajt tud okozni. De amikor a hideg ráz tőlük, érdekes módon ez eszembe se jut.
Szerintem manapság bármilyen állat, rovar, vagy akármi bárhol előfordulhat, amikor már nem feltétlenül a saját lábukon közlekednek, hanem szállítóeszközökön.
Megnéztem a Wikin a fehérfarkút, néhányszor végigszaladt rajtam a libabőr, pedig csak kép.
mackoka46
Orbán gestapójának poloskái veszedelmesebb !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.