Magyarország a szabadságharcosok népe – hangsúlyozta a torontói magyarok körében mondott ünnepi beszédében Orbán Balázs, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára vasárnap.

Az államtitkár az MTI-nek telefonon úgy fogalmazott:

szerencsés megtiszteltetésnek" tartja, hogy a magyar forradalom és szabadságharc idei évfordulóját az ontariói magyar közösségben ünnepelhette 

Orbán Balázs fontosnak tartotta kiemelni, hogy Kanadában nagyon összetartó és Magyarország iránt nagyon elkötelezett magyar közösséggel találkozott, amelynek tagjai egyúttal megbecsült polgárai Kanadának is.

Az államtitkár vasárnap reggel a torontói Szent Erzsébet-templomban katolikus misén, majd a torontói magyar kulturális központban állampolgári eskütételen vett részt, koszorúzott a torontói Budapest park '56-os emlékművénél, vasárnap este pedig a "Spirit of Hungary" nemzeti táncegyüttes előadását nézte meg.

A torontói magyarok előtt elmondott ünnepi beszédében Orbán Balázs hangoztatta:

Magyarország a szabadságharcosok népe, és jelenleg is 1956 képviseli a legjobban Magyarországot.

"Ez megtiszteltetés és felelősség" – fogalmazott az MTI-nek az államtitkár. Idézte beszédéből azt is, hogy Magyarország mindig kiállt a szabadság ügye mellett, mert a sikerességhez szabadságra van szükség.

A 21. században is jelen vannak ugyanazok a hagymázas ideológiák és izmusok, amelyek megkérdőjelezik az általunk vallott értékrendet, a hitet, a családot, a nemzetet, a munkát

- hangsúlyozta Orbán Balázs.

Az államtitkár az MTI kérdésére elmondta: találkozott és eszmecserét folytatott a kétoldalú együttműködésről Ontario tartomány – Kanada legnépesebb tartománya – nemrégiben megválasztott konzervatív kormányzatának tagjaival is.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ha Magyarország a szabadságharcosok népe volna,akkor már nem a fidesz lenne hatalmon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@bakcsubakka: Azt nem tudom, hogy rokon-e vagy csak névrokon, de gondolom ott is csak azok állnak be csaholni a fütyisznek akik ezért pénzt is kapnak !!!
Elég sok távolabbi rokon él az amerikai földrészen, de én eddig egytől se hellottam hogy ök a fütyisz mellett lennének, és miért mert egy részük már a VH. alatt kiment a sokkal több vagy 15.en, 56 után mikor nyitva volt a határ, a '62. után mindenki járt már itthon, de itt maradni senki nem akart !!!
cikicakk55
@bakcsubakka: Na ez az,hogy mi a francnak jön haza.Inkább menne ki az összes oda Ontarióba. nekünk mennyivel jobb lenne,Kanada meg majd megoldaná a maga módján. Ott persze,hogy összetartanak a magyarok,hisz nincs egy megszállott vezérük,aki rettegésben tartásban és gyűlölet szításban jeleskedne
namihami
Basszus, most értettem meg az Orbán-féle mentalitást és életvitelt.
Hiszen akkor csak a vér, ami dolgozik benne.
kokopelli
@cikicakk55: A '80-as évek közepén először voltam Clevelandban a nagybácsinál.
A megérkezés utáni hétvégén tartottak egy pickninc-et,hogy megjöttünk az "óvilágbból"!
100-200 mérföld távolságból érkeztek magyar barátok!A Felvidékről,Kárpátaljáról,Er-
délyből stb.volt kivándorlók! Akkor az nekem hihetetlen volt mert a vegyesházasságok
miatt a házastársak is más nemzetiségűek voltak Európa minden részéről!Náluk nem
számított,mert nem voltak olyanok odaát,akik az ellenségeskedést szították volna! ;-)
cikicakk55
@kokopelli: itthon sem lenne gond,ha Orbánéknak nem az lenne az érdekük,hogy Magyar a Magyart gyilkolja,alázza. Darabokra tépték az országot. Ahány párt,annyi darab. A gond azzal van,hogy az emberek nagyon befolyásolhatók. Orbán elhintette a gyűlölet és a más fajtól,rassztól,vallástól való rettegés magját az emberekben. Már ott tartunk,hogy nem csak a migránsokat gyűlöljük,hanem azokat is akik nem akarnak minden migránst kötélre lógatni. itthon már életveszélyes a szoláriumozott bőr. Engem nem érdekel,mert én soha nem használtam ezeket a dolgokat,de az elkeserít,ahogy a " barna" bőrű emberekről vélekednek. Persze,rengeteg a bűnöző köztük is,épp úgy mint köztünk is. Minket például lehet,hogy pont Szíriában nyírnának ki a színünk miatt,vagy csak azért,mert kereszt lóg valakinek a nyakában. Most kéne pedig az összetartást megerősíteni,hisz csak is összetartással lehetne ezt a gyilkos bandát leváltani,elküldeni a halál farkára. Persze előtte kiverni belőlük az eldugott több ezer milliárd forint rejtekhelyét.
kokopelli
@cikicakk55: a németek egy kicsit korosabb polgárai még emlékeznek arra az
időre,amikor Sziléziából,Szudéta-landból,Bácska-Bánátból,Magyarország-ról
az un."schwábokat",(ami nem teljesen igaz fogalom) kitelepítették,holott való-
jában válogatás nélkül kirúgták!Szerencse kérdése volt,hogy Drezda mellé,vagy
a nyugati részre kerültek.Nekem is vannak rokonaim,akik Békásra,nősültek "pech-
es csládokba,akik szerintük SAJNOS maradtak! A németben élő kitelepitett utó-
dok is máshogy állnak hozzá,mint a keletnémet politikusok által meghülyitett fél-
nazik! Nekem meg van a saját különbejáratú véleményem,és azt még a legjobb ha-
verokkal sem közlöm,mert nem akarom,hogy lehúzzanak az ő szintjükre! ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.