Hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének, mivel nagy szerepük van abban, hogy ma élvezhetjük a szabadságot – mondta a határon túli magyarságnak és a magyar külképviseleteknek küldött videoüzenetében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a hálának abban is ki kell fejeződnie, hogy Magyarország most is ragaszkodik szuverenitásához, szabadságához.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium keddi, az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a miniszter videoüzenetet küldött a határon túli magyarságnak és az összes magyar külképviseletnek, és a felvételt minden nagykövetségen és főkonzulátuson levetítik az ünnepi megemlékezéseken.

A tárca közlése szerint a miniszter az üzenetben arról beszél: 1956-ban a magyar emberek azt mondták, elég volt a zsarnokságból, a diktatúrából, a megfélemlítésből, és abból, hogy mások akartak dönteni a magyarok sorsáról és mások akarták megmondani, miként éljenek a saját hazájukban.

A magyar nemzet a szabadságharcosok nemzete. Ezt 1956-ban is bebizonyítottuk, amikor a magyar emberek elég bátrak voltak ahhoz, hogy az iszonyú túlerővel is szembeszálltak, és bár várták, de nem kapták meg a segítséget, mégis kitartottak céljaik mellett, mégis a végsőkig harcoltak a magyar szabadságért

- tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte: a magyarok soha nem fogják elfogadni, hogy mások mondják meg, hogyan éljenek hazájukban. "Mi magyarok soha nem fogjuk elfogadni, hogy mások döntsenek a mi jövőnkről. Ezzel tartozunk 1956 hőseinek" – mondta.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Szerintem meg az ötvenhatos hősök forognak a sírjukban.
simmering73
Szerintem meg az ötvenhatos hősök forognak a sírjukban.
mackoka46
Ez a kartell dinka a kidobott öltönyével harcolt.
tudode
Arról a háláról, amely hasonló a "csuti" Sorossal szembeni HÁLÁJÁVAL, ellentétesen gyakorolják, a "csuti"-t kikaparta a a tiszteletreméltó SOROS a röfi ólból, a Nárcisztikus Együttműködés Rendszertelensége pedig ELKOMMUNIZÁLJA azt, amihez annyi közük van/lenne, hogy KÖZJÓT lennének KÖTELESEK szolgálni mélységeSS alázattal, nem szétoszogatni/getni a HOZZÁJUK CSAPÓDOTT, a tarajos göthéhez hasonló nyalakodóknak/nek KONZULTÁCIÓ nélkül!
.
Nem kell, vagy mégiSS sorolni: Simicska, Lőrinc testvér, Garancsi, Tiborcz vej, Simóka, aki NARANCSO buktáSS, stb.
.
www.google.hu/search?q=NER+tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER&aqs=chrome.1.0j69i59l2j69i61l2j0.6014j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
RonaGyuri
a hálátokat nagyon ocsmány módon fejezitek ki! =))
Eladott Ország
Most Lavrov, az orosz külügymiszter jön ide utasítani. Orbán és Szargyártó már nyújtják a nyelvüket. Ezeknek az igazság fáj, nagyzási mániában szenvednek. Annyi figyelmet kell nekik
szentelni, amennyit megérdemelnek – SEMMIT! Hasonló elvek mentén történt meg 56, de később 89 is Romániában. Ceaucescu is azt hitte, még kivégzése előtt két nappal, hogy szereti őt és bénejét az ő népük.
youtu.be/flw76vMgCpU

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.