Öt év után először tartottak miniszterelnöki csúcstalálkozót Japánnal a V4 országai (Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország), de a múlt csütörtöki brüsszeli tárgyalás kínos véget ért, közös nyilatkozatot sem adtak ki utána. Ennek az oka az, hogy Orbán Viktor szerette volna, ha a közös nyilatkozatból kivesznek két megjegyzést, amely nem tetszett volna Kínának – írja diplomáciai forrásaira hivatkozva a 444. Magyarország korábban már többször képviselt kínai érdekeket Európában. Áprilisban Európai Unió 28 tagországából 27-nek a pekingi nagykövete határozatban ítélte el Kína agresszív külpolitikáját szentesítő Egy övezet, egy út címet viselő nagyszabású infrastruktúra-fejlesztési és befektetési projektet, amelyben a pekingi vezetés gyakorlatilag hűségesküre, a külpolitikai doktrínája elfogadására kényszeríti a vele szerződő államokat. A tiltakozásból csak Magyarország maradt ki.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: bencemacska
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Komcsi ország baráttal a hatalom háta mögött- hogy nem hányjátok le magatokat fidesz-fanok, ha magyart komcsiztok szitokszóként???
bencemacska
@görbetükör: ma 10:55
Ez a cikk ma jelent meg?
Október 24-én küldtem be, de nem válaszoltak, nem jelent meg!
Most előkerült a papírkosárból?

" Politico: Magyarország távolabb került az Unió centrumától, mint 2004 óta valaha
@Commenter: ma, 15:32
Erre szokták mondani: "ilyen nincs! .. és mégis van"
Neked is javaslom az eredeti cikk elolvasását, mert hiába küldtem be, nem tetszik a modinak!
168ora.hu/kulfold/kinos-veget-ert-orb...
thumb_up1 replyVálasz

time október 24., 15:39"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.