Egyre több embert, főképp középkorú nőket érinti a feszülő, fájdalmas kézzsibbadással járó csuklótáji alagút szindróma – mondta Moravcsik Bence Balázs, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd szakorvosa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: a megfelelő kezelés nélkül – vissza nem fordítható – izomsorvadással is járhat a betegség.

Egyre több embert érint a csuklótáji alagút szindróma

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Elmondta: a betegség oka nagyon gyakran hormonális; terhesség, pajzsmirigy-alulműködés vagy veseelégtelenség esetén – leginkább boka tájékon – vizenyő keletkezik, amely éjszaka a szervezetben eloszlik, így a csuklónál is megjelenhet az ödéma, ami leszorítja a főeret és krónikus kézzsibbadást okoz. A betegség továbbá kialakulhat időskori, nem teljesen beforrt csuklótörés következményeként, illetve a szakmájukból adódóan folyamatosan finom kézmozgást végzőknél.

A szakorvos szerint a túl sok számítógép- és okostelefon-használat is hozzájárulhat a betegség kialakulásához.

A csuklótáji alagút szindrómát kezdeti stádiumban akár kenőccsel is lehet kezelni, de ha a tünetek nem múlnak el, érdemes ortopéd szakorvoshoz vagy kézgyógyászhoz fordulni.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@qxy: ...Na a vérnyomásomra --értágításra --vérhígitásra én is szedek gyógyszert de az ízületi problémákra a mozgás a legjobb gyógyszer , a mozgással a vérnyomás gyógyszert is alig használok ...Este 20.oo-ig van nyitva az uszoda heti kétszer 17-19-óráig uszni járok ..nagyon jó tesz ..Aki teheti ki ne hagyja ...
gulyasgyula
@Mirabilis: ...Hiába törődik velem---veled az egészségügy ha a gyógyszergyárak csak olyan gyógyszer gyártanak mint =g x y "" írja ...Meg nem halsz de míg élsz enned kell mert meggyógyulni nem fogsz tőlle ...Felírta nekem egy főorvos szó nélkül az általam kért gyógyszert és még a rendszerbe is benne volt de egy patikában se tudtam kiváltani , se itthon se Ausztriába se Szlovákiába ...A gyógyszeripar a legnagyobb maffia a világon ..Így maradtak a természetes gyógymódok ...
ila51
nem szabad orvoshoz menni , ha nem talál , csinál
qxy
@gulyasgyula: Amúgy tudtátok hogy na ez egy jó példa. a tied.
sok betegséget valóban a káros föld sugárzások okozzák és most ne nézz hülyének kérlek.Lehet hogy csak 20 cm. re kellene az ágyad balra tolni és nem is lennél beteg.Igaz a mozgás akkor is jó. minden képen. Hogy mi kell hozzá, egy olyan ember aki radiesztéziával foglalkozik és nem egy nap alatt tanulta meg előadáson 50 ezerért , hogy ezzel kurva sokat lehet keresni. Tudom,tudom, bla bla. mert ez van el terjedve a köztudatba. Miért? Képzeljétek el. mi lenne ha .
.- Cukor beteg vagy? gyere meg nézem az aurád és 5 perc mondom mit tegyél és nem leszel az. vagy bármi más betegség. Ki és kik veszítenének ezen? Na ezért, mindent meg kell tenni hogy ezek ne derüljenek ki és ezt le kell ócsárólni, amúgy már Attila sátrát is előbb kimérték meg a katonákét is . az állatok is tudják csak az ember el felejtette pld, a tanyák. miért is olyan szét szórtan vannak? Honnan vették a parasztok hogy oda kell a ház? Ezekről nem is szabad beszélni . mert kurvára nem kellene körzetorvos sem.
gulyasgyula
@Mirabilis: ...Köszönöm a jó kívánságot ...Én tapasztalatból mondom hogy nekem használ ...Vagy 8-éve csinálom . már ez az életformám ..
Szalai27
-=-Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.