Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében – ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

A név nélküli bankkártyák miatt vonja kérdőre Szijjártó az EU-t és az ENSZ-et
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Sajtóértekezletén a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, egyebek mellett arra vár választ Filippo Granditól, az ENSZ menekültügyi főbiztosától és Dimitrisz Avramopulosztól, az Európai Bizottság migrációügyi biztosától, hogy

hány ilyen program indult, s ezek keretében hány bankkártyát osztottak ki illegális bevándorlóknak, mekkora összeget biztosítottak és milyen forrásból, illetve közvetlenül vagy különböző civil szervezeteken keresztül bonyolították-e le a programot.

Úgy vélekedett, hogy a név nélküli bankkártyák osztása "borzasztó veszélyes manőver", nehezíti a terrorizmus és az embercsempészet elleni harcot, de tökéletesen illeszkedik az ENSZ globális migrációs csomagja által képviselt megközelítésbe.

Szijjártó Péter elfogadhatatlannak nevezte a programot. Szerinte "több a soknál", hogy miközben Magyarország az elmúlt években csaknem egymilliárd eurót költött déli határának védelmére, a nyugat-balkáni útvonalra érkező migránsok egy részét ilyen kártyákkal látják el.

A tárcavezetőt megkérdezték Angela Merkel azon múlt heti kijelentéséről, amely szerint 2015-ben a magyar kormány kérte Bécstől és Berlintől, hogy segítségképpen fogadjanak be menekülteket. Szijjártó ezt nem kívánta kommentálni, mondván, "a német belpolitika turbulens időszakában van, (...) a különböző helyezkedések és játszmák közepette pedig születnek mindenféle nyilatkozatok".

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
..." a különböző helyezkedések és játszmák közepette pedig születnek mindenféle nyilatkozatok"...
Kis kócsag !! Te pedig azt olvasod fel, amit a Viktorka eléd rakott...Szeretnélek már látni Győrben, a szántóföldön kapálni !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@volvós: Írod:
"Kis kócsag !! Te pedig azt olvasod fel, amit a Viktorka eléd rakott..."

orbán elé pedig putyler tolja a felmondani valót, hogy a hazaáruló fityesz-maffia bomlassza Európát, aminek legnagyobb vesztese a magyar nép lesz!
m73
Aztán nagyon megijedtek tőled hülye gyerek!
szalai28
[--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
csipetke
Méghogy ez a kis izééé von felelősségre bárkit is?!Jót röhöghetnek rajta az EU-nál,és az ENSZ-nél is.A pattogó kecskeszar a padlón...
troppauerhumer
Akik azt megkapjak a hatosagoktol azok menekűltek es nem bűnőzők , akik a haboru borzalmai ellen menekűlnek , ellenben avval akiket ti szőktettek , bűnőzők es az orszagaik igazsagszolgaltatasa ellen menekűlnek te felkegyelmű !!! Szerep tevesztesben vagy te idiota , Europa varja a valaszod a mocskos huzasotokra , es nem a kerdesed a teljesen jogszerűen , mar evek ota műkődő rendszerre !!!
Kaylanola
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok