A külhoni magyar közösségek támogatása, identitásuk erősítése és szülőföldön való boldogulásuk elősegítése érdekében több mint 1,3 milliárd forintos kerettel hirdetett meg pályázatokat kedden a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága.

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján elmondta:

a Magyar kultúráért és oktatásért pályázatra 1,1 milliárd forintot különítettek el, míg a testvér-települések kialakítását célzó felhívásra 250 millió forint áll rendelkezésre.

Kiemelte: mindkét pályázat letölthető a Bethlen Gábor alapkezelő honlapjáról és a nemzeti regiszterről.

A Magyar kultúráért és oktatásért pályázatról elmondta:

egy központi és négy regionális felhívást tette közzé, a központi keretre 700 millió forint áll rendelkezésre.

Az erdélyi regionális keret 168 millió forint, a felvidéki 92, a vajdasági 80 millió forint, míg a kárpátaljai 31 millió forint. Emellett Kárpátalja esetében meghívásos pályázatot is közzé tettek 29 millió forintos kerettel – ismertette a nemzetpolitikai államtitkár.

A központi pályázat esetén az egy pályázattal elnyerhető összeg 500 ezer és 2,5 millió forint közötti lehet, míg a regionális felhívás esetében 100 ezer és 500 ezer forint között van.

Reményének adott hangot, hogy idén is számos szervezetet, önkormányzatot tudnak segíteni, tavaly 3000 szervezet tevékenységéhez járultak hozzá – jelezte Potápi Árpád János.

A testvértelepülési pályázatról közölte: az egy pályázattal elnyerhető összeg 500 ezer és két millió forint közötti. Az államtitkár a magyar-magyar kapcsolatok ápolását, az önkormányzatok, és a civil szervezetek közötti együttműködés erősítését jelölte meg a felhívás céljaként.

Hozzátette: tavaly 260 magyarországi település és 300 határon túli település között valósulhattak meg rendezvények.

Kitért arra is, hogy mindkét pályázaton kívül jelentős összegekkel támogattak hasonló célú rendezvényeket és programokat.

Jelezte: a héten még két pályázatot terveznek meghirdetni, a diaszpóra szervezeteit, illetve ifjúsági programokat támogatandó. Ha sikerül gyorsan elbírálni a pályázatokat, akkor a források már a jövő év elejétől rendelkezésre állhatnak – közölte Potápi Árpád János.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
ERRE nagyon kiváncsi leszek, hény magyart tudtok, ezel a TRÜKKÖZÉSSEL ÁTVERNI???
kereső
Erre van pénz- mindig,mindenkor. Miközben a fidesz lesöpri az asztalról a kilakoltatott kisgyermekes családok problémájának megoldását!Nem is foglalkoznak vele! Családok éve -pfujj!
tulipan
@kereső: Ugyan már! PROPAGANDÁRA? MINDIG, MINDENHOL, MINDENKOR!!!
csak úgy....
Nyomatják számolatlanul külföldre a pénzeket,közben az anyaországban, még a fociba invesztált pénzek sem térültek vissza! Az egészségügy,oktatás ...,szerintem nem is érdekli öket!
Milliárdokat költenek hamis,fölösleges és hazúg propagandára,közben üldözik a magyarokat,-azokat az embereket, kik kilátástalan helyzetbe kerültek az utóbbi 20 -25 év harácsoló,okoskodó,alkalmatlan és önhitt politikusaik miatt!
Magyarországon évente,csak a kilátástalanságukban öngyilkosságot elkövetök száma magasabb,mint az EUban a "migráncsok"áldozatainak a száma,nem beszélve a sok kihült hulláról,akiknek semmijük ,-még a remény,hogy valamikor jobb lesz,még az sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok