A hvg.hu olvasója küldött el egy szerződésmódosítást, amely 2019. január 1-jétől lépne érvénybe egy kelet-magyarországi cégnél.

Megjelentek az első, 400 órás túlórát tartalmazó munkaszerződési módosítások
Fotó: Komka Péter/MTI

A módosításban 400 megengedett túlóra szerepel, melyet a munkáltató saját jogkörben rendelhet el. 5 százalékos pótlékkal jutalmazzák a túlórát, amit pénzen vagy szabadidőben lehet kifizetni.

"A túlórapótlékot a törvényi rendelkezéseknek megfelelően az elrendelt túlórák teljesítését követően 36 hónapon belül köteles kifizetni."

A lap azt írja, az olvasó egy nyírségi kisvárosban él, ahonnét nem tudnak elköltözni, mert nem kapnak elég pénzt a családi házukért, amiből egy nagyobb városban másik lakást tudnának venni. Négy éve dolgozik a módosítást belengető cégnél, eddig 250 óra túlóra volt előírva.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Na erről van szó...az összes többi "parasztvakítás"...kedves kelet-magyarországiak...remélem ezek után tudják, hogy az EP választásokon és az őszi önkormányzati választásokon hogyan is kell szavazniok...ha nem, akkor én is csak azt mondhatom, hogy hát így jártak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@kereső: Igazad van. Az is lehet hogy előre dolgoznak, aki most jelzi hogy nem írja alá, január 2-től munkanélküli lesz.
sokanvagyunk
Olvasói levél... :D - meg 248 megosztás.
Chao ragazza
Kedves tudatlan magyarok .Ajánlom gyertek ki Angliába ,Hollandiába és meglátjátok itt is túlórázunk.Én speciel évi 670 órával többet dolgoztam 10 éven keresztül .Sajnos a cég leállította és ez anyagilag évente 2 millió Ft -l keresek kevesebbet .Mellé itt 1 évvel később fizetik a túlórát é s a szabadságpénzt is !
Larsemanta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
creativehun
@Chao ragazza: No...akkor húzd haza a beled..és itt told az okosságot!
tudode
Ez nem lehet!
.
A NEMZET PECÁSA még kotlik!
.
Vajon MIT KELT ki!
.
Előkapja PECÁJÁT, vagy bevásároltatta a PELUST!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.