Várkonyi Tibor, Fejtő Ferenc-díjas újságíró 95 éves volt.

Még az új év előtt pár órával hunyt el Várkonyi Tibor, Fejtő Ferenc-díjas újságíró, Franciaország-szakértő. Pályafutását a Magyar Távirati Irodában kezdte, majd dolgozott a Magyar Nemzetnél és a Magyar Hírlapnál is. Nyugdíjaséveiben is aktív maradt, a Népszavánál dolgozott.

Elhunyt Várkonyi Tibor újságíró

Ezzel az üzenettel búcsúztak volt kollegájuktól:

Mi pedig itt lent megint szegényebbek lettünk egy kitűnő újságíróval, de büszkék vagyunk, hogy ismerhettük őt, együtt dolgozhattunk vele és példát vehetünk szakmai teljesítményéről.

Várkonyi Tibor 95 éves volt.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Népszava)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
De mortuis nil, nisi bene

én majdnem a semminél maradtam, de a nekrológok olyat írtak, ami túl nagy hazugság.

Elhunyt Várkonyi Tibi-bácsi a Népszava üdvöskéje. Nos a címül választott latin mondás akár a közismert (jót), vagy a valódi (jól) értelemben használjuk a nekrológokban van egy sajnálatosan nagy tévedés. Azt írja: „Franciaország-szakértő”. Nos persze Nográdi Gyuri-bácsi & tsai. ismeretében akár az is lehetne, de az az igazság, hogy csak és csupán az általa a világ legjobb (ami szubjektív), legmeghatározóbb és legkorrektebb (ami nem igaz) újságjaként tisztelt, Le Monde többé kevésbé (sokkalta kevesebb ferdítéssel, mint az MTI) tolmácsolója. Ami kapcsán meg kell említsem: Le centre gauche!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.