A DK-tól a Jobbikig az összes ellenzéki frakció támogatta a beadványt. 

Az ellenzéki pártok a túlóratörvény megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól, miután az Országgyűlésben történt eljárási törvénytelenségek miatt a jogszabály közjogilag érvénytelen, áll a pártok és független képviselők által jegyzett sajtóközleményben.

A beadványt támogatták a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd frakcióinak tagjai, továbbá a független képviselők is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás.

Együtt fordult az ellenzék az Alkotmánybírósághoz a rabszolgatörvény megsemmisítéséért

Fotó: MTI

Emlékezetesen, a december 12-i ülésen az Országgyűlés tárgyalásának rendje, az ülésvezetés és a szavazás módja egyaránt ellentétes volt az Országgyűlésről szóló törvénnyel az ellenzék pártjai szerint. Itt többek között az üléstermi szavazógépek is „kártya nélküli” üzemmódban működését emelik ki. „Így nem lehetett pontosan megállapítani, hogy hány képviselő volt jelen az ülésen” – írják.

Az ellenzéki politikusok ezért a túlóratörvény mellett az ülésnapon megszavazott, a jelenlévők kétharmadát megkövetelő sarkalatos törvények esetében is kérik az Alkotmánybíróságtól a közjogi érvénytelenség megállapítását.

„A túlóratörvény elfogadott módosítása ezen túlmenően tartalmi értelemben sem felel meg az Alaptörvénynek, hiszen ellentétes a pihenéshez való alapjoggal. Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért” – írják.

(hvg.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ha ha ha !! Mintha Orbán Viktor nak mondanák hogy vonja vissza a rabszolga törvényt!!A kormány elfogadta a bólogató János elfogadta innentől már nincs visszaút!!Az AB csak dísznek van mind Orbánnak dolgozik!
Clavigo
Elképzeltem ezt a " Brigádot ",,mikor megkapják a beadványt...Szerintem rögtön bezárkóznak egy félórára,,,röhögni.. Közben valakit elfuttatnak a Karmelita kolostorba,,az aktuális,,megadandó válaszért,,,,kegyes Urunkhoz.Oszt jó napot.
toniczibor
---Itt találszz meztelen lányok a városodbann : My.Su/Meztelen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.