A Szent István egyetem vezetésével végeztek egy kutatást, amely megállapította, hogy mely munkakörökben van a legnagyobb hiány a munkaerőpiacon.

Ezek ma a legkeresettebb szakmák Magyarországon
Fotó: Komka Péter/MTI

Az mfor által részletezett felmérés szerint jelenleg ezekben a munkakörökben a legkönnyebb elhelyezkedni hazánkban:

Mérnök

Adminisztrátor

Orvos

Tanácsadó

Informatikus

Fizikai dolgozók

Könyvelő

Értékesítő

Ha csak a versenyszférát nézzük, akkor ezek a nyerők:

Informatikus

Karbantartó

Programozó

Gépkocsivezető

Repülőgép szerelő

IT szakemberek

A kutatás külön az iparban és a közszférában is vizsgálódott.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vajon milyen képzéseket vágott taccsra ez a tölfilkók kormánya pontosan a kétkezi szakmunkásokét, akik megtudnák valósítani a mérnökök elképzelését, mert bár szükség van a számítógépesekre is, DE KALAPÁCSOT, CSAVARHÚZÓT, HEGESZTŐ ELEKTRÓDAFOGÓT, A SZÁMÍTÓGÉP SOHA NEM FOG A ,,KEZÉBE,, FOGNI !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@papa.49: @Grafix69: Aki jól szeretne keresni nem szakmunkásnak áll a mai világban, más kérdés hogy lassan tényleg nem találni olyan szakit aki képes lenne mondjuk megjavítani egy mosógépet, tévét,stb., de ha azt veszem alapul nincs is már nagyon rájuk szükség, mivel a műszaki termékeket úgy gyártják hogy 5 év és dobhatod el, javítani nem lehet vagy nem éri meg őket, bemegy az ember és vesz egy újat annyiért mint amennyibe egy esetleges javítás kerülne.
Eladott Ország
@Grafix69: ma, 16:07; A szakmunkásokat már sikerült elüldözni az országból. Például magyar építőipari szakmunkások a nyugati határ mentén csak ausztriai bérekért vállalnak munkát ,mert nagyrészt kint dolgoznak. Meg az összes többi hiányszakma.
Grafix69
@division: Nagyjából én is ezt gondolom , viszont bármelyik cég ami valós termékeket állít elő ( nem kötvényeket ) az a következőképpen épül fel. Tervezés , kivitelezés, tárolás , szállítás . A kivitelezés még ha szalag rendszerben történik is akkor is igényel szakembert , még ha nem is mindenkinek de egy részének muszáj szakmájának lenni , egy nyomdában biztos ,hogy nem mindenki nyomdász de nem árt ha van belőle . A hentes is hiány szakma , mármint a jó hentes , mert balfaszból meg lézengőből van elég sok .
papa.49
@division: Ezzel nem értek egyet, mert amit én írtam az azt jelenti a SZAKMUNKÁS az aki a szakmája minden fortélyával tisztába van, tudja a vonatkozó szabályokat, szabványokat, és ha valami új gép nem akar működni megtalálja, hogy miért nem !!!Na ma az ilyenekből van nagyon kevés !!!
Az aki a szalagon összerak egy mosógépet, vagy egy tévét, az egésznek egy pici részletét ismeri csupán, EZ A BETANÍTOTT MUNKA !!!
Én nem erről írtam, hanem arról mikor pl. kimentél egy építkezésre, és a kezedbe adta a mérnök a rajzot, és megtudtad csinálni, a kijelöléstől, a szerelésen keresztül, a beüzemelésig !!!
A másik meg amíg nem lesznek önmagukat felépítő robotok elterjedve mindig szükség lesz a HOZZÁÉRTŐ EMBERRE !!!
division
@papa.49: Ha így nézem a dolgokat én sem szimplán csak vezető ember vagyok hanem egyúttal szakmunkás is:-))
division
@Grafix69: Részben igazat adok. Nálunk én mint vezető tervezek, az emberek meg legyártják amit kell az általam tervezett gépeken. Az a baj hogy a vezető sok esetben csak ott van de nem ért semmihez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.