A Népszava írt arról kincstári forrásból, hogy leváltották a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának szakmai igazgató-helyettesét.

Megtalálták a felelőst a nyugdíjak csúszásra: lefokoztak egy igazgató-helyettest

Fotó: Pixabay

A lap szerint Gondán Csabát, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának igazgató-helyettesét lefokozták. A több évtizede a nyugdíjfolyósítónál dolgozó jogász azért kerül alacsonyabb beosztásba, mert valakit meg kellett nevezni a példátlan technikai hiba felelőseként, miután Varga Mihály vizsgálatot indított az ügyben.

Mint ismeretes, január 11-én reggel kellett volna megérkezni a nyugdíjaknak a számlákra, azonban egy "technikai" hiba miatt ez nem történt meg. A MÁK aznap és azóta sem állt ki a nyugdíjasok és a sajtó elé, hogy elmondja, miért nem kapták meg már reggel a nyugdíjasok a nyugdíjukat.

Mi még aznap úgy értesültünk: a MÁK rossz értéknappal küldte el a tranzakciókat az állami kifizetésekre fennartott éjszakai rendszerbe. Hogy még aznap a számlákra kerüljenek a járandóságok, az átutalásokat át kellett terelni a napközbeni átutalási rendszerbe, ebben a MÁK-nak a GIRO segített. A bankok oldalán túlóürával, a számlarendszerek bezárásának kitolásával sikerült a számlákon jóváírni a nyugdíjakat.

(Portfólió )

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hogyhogy nem a portást fokozták le?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.