Budapesten, valamint Fejér és Veszprém megyében tervez munkát vállalni a legtöbb nyugdíjas, többnyire rugalmas időbeosztásban; a munkaerőpiac jól fogadta az atipikus foglalkoztatási lehetőséget - derül ki a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Közész) legfrissebb kutatásából

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Levendula: Abszurdisztánban semmi sem lehetetlen. Nők esetében simán megtehetik, hogy az idős, kényszerdolgozó nyugdíjra még jóval hatvanon felül sem jogosult munkavállalót több évtized munka után kirúgják és helyette felvesznek egy életerős, fiatalos, olcsó öregségi nyugdíjas női negyvenest.
Clavigo
Gondolom,,ez valami hasonló gittegylet,,,mint az " idősek tanácsa " ,..
emerencia
@Aki Én: Ne feledkezzünk meg a primitívebbekről sem. Ők azok, akik otthon nem tudnak mit kezdeni magukkal, azért szeretnének dolgozni. (Pl. ismerősöm tanítónő édesanyja kiborult mert nem tudta mivel tölteni a napjait.) Ezek az emberek nem tévesztendők össze azzal a többséggel akik tudnak értelmes életet élni akkor is, ha nincs főnök aki megmondja mit kell tenniük a mindennapokban.

A nyugdíjasok leképezik a társadalmat, van köztük ilyen is és olyan is. Sajnos a környezetemben azt tapasztalom, hogy rengeteg idős, beteg ember szégyenli magát amiatt, hogy sok évtized munkával a háta mögött napi anyagi gondokkal küszködik és nem tud munkavállalással javítani a helyzetén. Civilizált társadalomban nem volna szabad ilyesminek előfordulnia!
36
67 éves nyugdíjas, özvegy anyámnak, minden támogatást megadok, mégis alig várja hogy kijöjjön a tavasz és megy a mezőgazdaságba dolgozni-persze amíg fizikailag bírja-. Mindig azt mondja, "amíg dolgozni birok, rendben van minden. Azután már megette a fene az egészet." Szeret a szabadban lenni. Társaságban van. Még pénzt is kap érte.
A főnök pedig, aki a tulaj is egyben-egy holland ember, nagyon rendes velük. Szezon kezdéskor és záráskor, bográcsozás van. Karácsony és Húsvét ünnepeken pedig üdvözlőlappal köszönti őket.

Amúgy, aki a fiatalokat hiányolja a munkaerő piacról, azoknak elmondanám, hogy nem sokan akarják összepiszkolni a kezüket a fizikai munkával.

Van sok cigány "munkavállaló" is, de őket naponta hajtja el a főnök, mert vagy meg akarják egymást késelni, vagy betépnek és ön és közveszélyesek, vagy csak egyszerűen kiközvetíti őket a hivatal, de ők nem akarnak semmit sem tenni.-Tisztelet pár kivételnek!-
emerencia
@36: Kívánok az édesanyádnak még sok-sok boldog, egészséges évet a holland munkaadónál!

Ami pedig a cigányokat és a fizikai munkát kerülő fiatalokat illeti: Kádár alatt is voltak problémák de az tény, hogy a cigányok kb. kilencven százaléka dolgozott ugyanolyan munkaszerződéssel mint a többségi társadalom. A fiatalok pedig nem érezték magukat kevesebbnek amiatt mert megfogták a fizikai munka végét. A rendszerváltáskor az elsők között rúgták ki a cigányokat és a fizikai munkásokat. Emlékszem, együtt álltam sorban roma honfitársaimmal munkanélküliként a hivatalban reménytelenül. Mi is sokára és nagyon nehezen tudtunk elhelyezkedni az elsődleges munkapiacon a rendszerváltást utáni évtizedben de számukra ez továbbra is reménytelen volt.

Közülük a következő generáció zöme már nem látta dolgozni járni a szüleit és ez mély nyomott hagyott bennük. Majd három évtized telt el így!!! Biztos vagyok benne, hogy idővel őket is vissza lehetne téríteni egy diszkrimináció mentes munkaerőpiacra. Csakhogy ehhez nemcsak az ő mentalitásuk megváltozására volna szükség hanem arra is, hogy Magyarországon függetlenül attól, hogy ki miféle munkát végez, minden munkavállalónak EGYFORMÁN EU-s polgárhoz méltó jogai és méltó javadalmazása legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.