Kilépett a Jobbikból és annak országgyűlési frakciójából Hegedűs Lorántné. Hegedűs Lorántné távozásával 21 tagúra apadt a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, amelyet öt tag hagyott el a tavaly tavaszi választás óta.

Posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésemmel és személyes meggyőződésemmel

- tette hozzá az MTI-nek e-mailben is megerősített Facebook-bejegyzésében.

A képviselő a parlament honlapjának adatai szerint keddtől politizál függetlenként.

Hegedűs Lorántné is kilépett a Jobbikból

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hegedűs Lorántné tavaly áprilisban sorozatban harmadszor szerzett mandátumot a párt országos listáján, ebben a ciklusban a parlament törvényalkotási bizottságának alelnökeként tevékenykedett. A politikus a Jobbik alelnöke volt.

Tekintettel az áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségre, az Országgyűlés elnökének bejelentettem a kilépésemet a Jobbik országgyűlési frakciójából, továbbá a Jobbik elnökségének lemondásomat párttagságomról, s így a pártban betöltött összes tisztségemről – írta közösségi oldalán Hegedűs Lorántné.

Hegedűs Lorántné távozásával 21 tagúra apadt a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, amelyet öt tag hagyott el a tavaly tavaszi választás óta.

Május végén zárta ki a képviselőcsoportból a pártvezetés Dúró Dórát, október elején pedig Volner Jánost. Utóbbi mellett kiállva távozott a frakcióból Apáti István és Fülöp Erik. A négy képviselő tavaly novemberben jelentette be, hogy létrehozták a Mi Hazánk Mozgalom képviselői csoportját az Országgyűlésben.

Dúró Dóra reagált a hírre

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese kedden újságíróknak azt mondta:

nagyon sajnálja személyesen és pártja nevében is a történteket.

Hegedűs Lorántné és egész családja a nemzeti oldalon egy ikonnak számított, sajnálják, hogy ilyen sokáig asszisztáltak ahhoz, hogy a Jobbik eredeti irányvonalától eltérítsék a pártot, és Hegedűs Lorántné személyesen is, alelnökként is részt vett ebben – fogalmazott.

Reményét fejezte ki, hogy ez a kilépés üzenet azoknak a jobbikosoknak, akik akár Hegedűs Lorántné személye miatt maradtak ott, hogy nincs értelme a pártban maradni, hiszen "a nemzeti ügy képviselete elveszett a Jobbikon belül".

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A legkisebb látszata is kerüljön el annak, hogy a Jobbik felé még csak gondolatban is közelednék. De azt mondom, hogy ezzel inkább erősödött a Jobbik (és a demokrácia is).
Mehet az asszony a Kálvin térre! Ott a helye.
Igazi női csapatot fog alkotni mondjuk a Kúrónórával. Igaz, nem isisista, de hungarista csapat lehet belőlük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
A fidesz logikája szerint most, hogy egyre több rasszista hagyja el a jobbikot még rasszistább a jobbik. Fidesz logika. Illiberális.
namihami
@papa.49: Arra nem is emlékeztem. Mondjuk, a hiánya nem okoz álmatlan éjszakákat.
colibri
Az a szépséghibája a kilépésnek, hogy megtartotta a mandátumát. Ha egyénileg szerezte volna, még megérteném. De mivel Jobbik listáról került a parlamentbe, ezért ha a párttól megválik, a képviselőségtől is meg kellene válnia. Sajnos nem ezt a gyakorlatot viszik a képviselők és ezt csak azért tehetik meg, mert ez a téma nincs normálisan leszabályozva.
papa.49
@ittott: Ha emlékszel rá vagy 10 éve volt egy nyiltan fasiszta szerveződés annak volt a vezetője ...
moareka
Összegyűlt a radikális zsidózó, cigányozó banda. Férjura meg Horthy szobrot avat, a véresszájú gittegylet újra alakul, és sajnos lesz annyi hülye, akik "táptalajt" adnak ennek az eszement veszélyes bandának...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.