Bírócsere miatt a büntetőpert újra kell kezdeni.

Letaglózott a hír!

– fakadt ki a mulatószenész, az ügy elsőrendű vádlottja, aki a Blikktől tudta meg, a bíróváltás egyenlő az újrakezdéssel. „Nyomasztó érzés, hogy kárba veszett az a sok idő” – tette hozzá.

A bíróváltást az indokolta, hogy az eddig a büntetőügyet tárgyaló bírót az Érdi Járásbíróság elnökévé nevezték ki. Az új bíró, dr. Vass László, a Budaörsi Járásbíróság büntető bírája

– válaszolta megkeresésünkre Gyimesi Kinga, a Budaörsi Járásbíróság szóvivője.

Dr. Liziczay Sándor tehát már nem hallgatja tovább Lajcsi védekezését. „Bár a tárgyalótermen kívül nem beszéltünk, számomra megnyugtató volt Liziczay bíró úr jelenléte, főleg amikor a nyomozó- és vádhatóság pontatlanságait feltárta. Nem csodálom, hogy feljebb lépett a ranglétrán” – magyarázta Lajcsi, aki reméli, a március végi tárgyalásig

az új bíró át tudja olvasni a 12 ezer oldalas alapiratot és a 44 ezer oldalt kitevő lefoglalt iratokat. 

A büntetőügyben érintett közüzemi szolgáltatók tavaly hivatalosan nyilatkozták, minden káruk megtérült, de a vádhatóságnak hivatalból végig kell vinnie az eljárást. Lajcsi ügyvédje szerint így 2022-re várható jogerős döntés, mivel újra meg kell hallgatni a tanúkat.

Cikk- és címlapkép: Instagram/hvg.hu

(Blikk)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
És mikor kezdődik Méhszaros lőrincke milliárdos sikkasztásának a pere ,???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Nem loptál volna, akkor most nyavalyogni sem kellene.
Eladott Ország
Itt a jegyzőkönyv, ami rácsok mögé juttatta Lagzi Lajcsit áramlopás miatt. Az alagsorban gipszkarton-fallal burkolt rész, amely „az épület méretlen főelosztó szekrényét” fedte el, valamint megsérült földkábel, amelyet sziloplaszttal és buborékfóliával szigeteltek le, továbbá tüskés szorító nyomai a földkábeleken.
atlatszo.hu/2016/02/04/itt-a-jegyzokonyv-ami-racsok-moge-juttatta-lagzi-lajcsit-aramlopas-miatt/
colibri
Az az érdekes, hogy a hosszan elnyúló pereskedés alatt a közüzemi díjtartozásokat valaki kifizette, nincs már követelése a szolgáltatóknak, de az sehol nem olvasható, hogy ki fizetett.
Qqberci
Csaxólok, hogy nincs olyan, hogy "Áramlopás". Olyan van, hogy "szabálytalan vételezés", ami viszont nem bűncselekmény, hanem szerződésszegés. Lajcsit valaki nagyon betonba akarja döngölni, ennyi...
Qqberci
@Eladott Ország: Minden épület főelosztó szekrénye a méretlen oldalon van és innen ágazik ki a vezeték a mérőhelyethez. Nincs tehát szükség trükközésre, "tüskés szorítóra", mert a méretlen bejövő vezeték szabadon hozzáférhető. Amennyivel Lajcsit gyanusítják, az a teljesítmény fizikailag sem vihető át egy tüskével, mert az megolvadna...
human
@colibri: Igen, valaki kifizette helyette a követelést. Azt is mondta, hogy nem tudja ki az. :) Ez van mikor van egy rakat pénzed eldugva, de ha te nyúlsz hozzá akkor magad buktatnád le. Ezért találták ki a strómanokat.
volvós
És mikor kezdődik Méhszaros lőrincke milliárdos sikkasztásának a pere ,???
papa.49
@Qqberci: Nálam is rengeteg sebből vérzik a sztori, itt most képek sincsenek, de egyszer mutattak egy darab kábelt ami már akkor vagy 20 éve nem volt felhasználható !!!
A másik meg az ha áramot akart lopni igen kontár módon lett kivitelezve az egész, ettől sokkalta kifinomultabb módjai is vannak ennek !!!
Macskaszem
A lényeg, hogy többtízmilliós kárt okozott a szolgáltatónak, és mivel nem tudják, hogy pontosan mikortól, így egy évre visszamenőleg számolhatnak. Így is szép nagy összeg, és lehet, hogy hosszú éveken át csinálta. Attól, hogy megtérítette a kárt, még nem lett ártatlan bárányka, a bankrablót is lecsukják akkor is, ha megtalálják nála a pénzt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.