A Bors szerint miközben a Szögi család jogi képviselője arról beszél, hogy az ifjabb H. Dezsőnek megítélt ötmilliót zárolni fogja a végrehajtó, a Szegedi Törvényszék nem tud semmiféle végrehajtási eljárásról. A nem megfelelő „tartási körülmények” miatt pert nyert az állammal szemben ifjabb H. Dezső: az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottjaként 17 évre ítélt férfi ötmillió forintot kapott kártalanításként az általa kifogásolt börtönállapotok miatt. Sokáig úgy tűnt, hogy ez az összeg az áldozat családjának megítélt 42 millió forintnyi kártérítés része lehet, ám a Bors információi szerint a Szögi család jelen pillanatban nem számíthat arra, hogy végrehajtsák H. Dezsőn a tartozást. A Bors kérdésére ugyanakkor a Szegedi Törvényszék azt közölte: a bíróság megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy kiderüljön, a terhelttel (vagyis H.-val) szemben van-e kártérítési eljárás. Azt válaszolták: „Az volt megállapítható, hogy a kártalanítás iránti kérelemmel összefüggésbe hozható...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Akik a törvényeket hozzák azok a bűnözőket védik! Közreműködött egy ember megölésében és még jutalmazzák is. Egyszerűen röhejes a hozzáállás az életellenes bűncselekmények elkövetőivel szemben! Ha lenne jog akkor azt a pénzt már is Szögi Lajos családjának utalnák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.