Lengyel mintára közös ellenzéki, demokrata, EU-párti választási listát sürgetnek a Liberálisok az európai parlamenti választásra.

Közös EP-listát akarnak a Liberálisok

Sermer Ádám, a párt főpolgármester-jelöltje, emlékeztetett arra, hogy ezen a héten van az utolsó lehetőség egy ellenzéki közös lista kialakítására, ezért az ezzel kapcsolatos felhívásukat elküldték valamennyi érintett pártnak. Szerinte így előzhető meg, hogy a Fidesz kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.

Úgy vélekedett: nem szabad engedni, hogy pusztán az erőviszonyok felmérése érdekében azt kockáztassák a bejutási küszöbön billegő pártok, hogy bármennyi általuk begyűjtött töredékvoks végül "a Fidesz illiberális, EU-t bomlasztó, Brüsszel-ellenes, gyűlöletkeltő" listáját gyarapítsa. Annál is inkább, mert csak akkor van esély 2022-ben kormányváltásra, ha az ellenzék képes tartalmi alapon együttműködni az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon – figyelmeztetett.

Javaslatuknak célja az ellenzéki szavazatok maximalizálása és nem az, hogy saját képviselőjüket bejuttassák a közös listán az Európai Parlamentbe; nem kérnek bejutásra esélyes pozíciót. Tarthatatlan ugyanis, hogy az Orbán-kormánnyal "Putyin trójai falovát tarjuk bent az Európai Unióban" – fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Persze,hogy azt akarnak. Mit érnek egyedül...
RonaGyuri
@jancsipapa: hát ez az, esetükben ez inkább árt - nem is csoda, hisz Fodorka Orbán barátja -, mint használ az ellenzéknek! Na nem az a csekély mennyiségű szavazat, hanem a személyük! =))
papa.49
Persze hogy AKARNÁNAK, hiszen így árthatnak a legtöbbet !!! Magukban még a ,,léc közelébe se jutnának,, !!!
A fodoros gabika a trójai !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.