Az Európai Unió (EU) állampolgárainak többsége szerint meg kell őrizni Európa keresztény kultúráját és hagyományait – derül ki a Századvég kutatásából, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

A Századvég Európa 35 országában – az EU-ban, Ukrajnában és a Nyugat-Balkánon – végzett kutatása szerint az uniós tagállamok állampolgárainak majdnem 60 százaléka gondolja úgy, hogy meg kell őrizni Európa keresztény kultúráját és hagyományait, és csak 31 százalék szerint kellene túllépni a keresztény hagyományokon egy világibb kultúra felé.

A volt szocialista országok és a visegrádi négyek (V4) állampolgárainak kétharmada tartja fontosnak a keresztény kultúra megőrzését, viszont a nyugati alapítók és a 20. századi csatlakozók állampolgárainak csak alig több mint fele gondolja fontosnak a hagyományok megőrzését.

Magyarország európai szinten az "élharcosok" közé tartozik a keresztény kultúra megvédéséért és megőrzéséért vívott küzdelemben: a magyar emberek csaknem 80 százaléka gondolja úgy, hogy meg kell őrizni a keresztény alapokat és hagyományokat. Magyarország mellett Bulgária és Csehország tarja a leginkább fontosnak a keresztény hagyományok megóvását.

A Századvég a Kantar Millward Brown Hungary Kft.-vel közösen telefonon végezte közvélemény-kutatását január 7. és március 31. között.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A kormány feladata a közössel gazdálkodni. Csakhogy azt a köz javára és nem a párt érdekében kellene tennie. Erről szerencsére szó sincs, az orbán-fidesz-kormány ívesen tesz mindenkire és teljes gőzzel a saját hatalmát építgeti a befizetett mindenki pénzéből. Ebből a pénzből fizetik például a Századvég nevű gyülekezetet, amely társaság a neki juttatott milliárdok fejében bármikor és bármit alátámaszt a tanulmányaival, amire igény van. Ergo: a Századvég sem nem független, sem nem pártatlan, köze nincs a civilekhez, hanem kifejezetten a fidesz nevű párt eszköze. Pont.
Macskás kép a századvég(bél)ről: G Fodor Gábor, Kiszelly Zoltán tesója.
uploads.disquscdn.com/images/21dd017bf2c502b68b332cd70b8d725ab3384a12b8eb0370aaa5914e82106523.png?w=600&h=536&w=600&h=536&w=600&h=536
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fm.cdn.blog.hu%2Fva%2Fvaranus%2Fimage%2FFabius%2Fk%25C3%25A9p%2Fg.fodor-g%25C3%25A1bor.gif&key=J1cE43AY-Cj6azz-9L8jXQ&w=600&h=344
Nessy
T.Századvég!
Én egy renitens "ember" vagyok! Nekem bizony fontos a görög, latin, egyiptomi stb. kultúra is. Sőt a "keresztények" által elpusztított Maya és Inka kultúra is!
Sajnálok minden kulturális örökséget, amit ostoba politikai okok miatt tönkre tesznek, lett légyen keresztény, vagy "pogány"!
kokopelli
@Nessy: Én már a fogalomösszetételnél is, "keresztény kultúra" tanácstalan vagyok!Nem őriztek
meg sokat belőle (boszorkányüldözés,a nem keresztények kiírtása,stb)! A pedofilia,és az egy-
házak elképzelhetetlen vagyona,pénze és a pénzpiaci részvétele ami a politikával is összenőtt,
lenne az aktuális keresztény kultúra? Azok a pártok,amiknek a nevében a "keresztény" megjelölés
szerepel,ugyan olyanok mint a többiek,csak ők még humorosak is a "kereszténydemokrata" oximo- ronnal!...mint a "keresztényszociális"-al is)r!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.