A Mi Hazánk Mozgalom kifogást nyújt be az RTL Klub jogsértése miatt a Nemzeti Választási Bizottsághoz, mert a csatorna nem hajlandó változtatás nélkül leadni a pártnak az európai parlamenti választásra készített kampányfilmjét – közölte a Mi Hazánk elnökhelyettese szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dúró Dóráék kiakadtak, mert az RTL Klub cenzúrázta a "cigánybűnözés" szót
Fotó: MTI

Dúró Dóra közölte: az RTL Klub a

"cigánybűnözés" szót kifogásolja, ezért a klipet csak úgy hajlandó sugározni, hogy kisípolja a "cigánybűnözés" kifejezést.

A Mi Hazánk szerint a csatorna magatartása sérti a médiatörvényt, ezért azt kérik a választási bizottságtól, hogy tiltsa el a további jogsértéstől a csatornát – tette hozzá.

Emlékeztetett: 2010-ben a köztévé, szintén a cigánybűnözés szót kifogásolta és ezért nem volt hajlandó leadni – akkor a Jobbik kampányfilmjét. Akkor az Országos Választási Bizottság megállapította, hogy a köztelevízió jogsértően járt el és a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta a döntést.

Az akkori határozat szerint a politikai hirdetés tartalma nem sért olyan alkotmányos alapjogot, ami alapján a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozni lehetne

- ismertette.

Kérdésre válaszolva közölte: az RTL Klub arra hivatkozik, hogy az alaptörvénybe ütközik a hirdetés tartalma, mert a közlés nem irányulhat nemzeti, faji, etnikai közösség megsértésére.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem csodálom, a cigus nyilván magára vette.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
@csak úgy...: Látod pont itt a baj, attól hogy valaki "füstös képű", még koránt sem biztos, hogy cigány. Lehet arab, perzsa, indiai, afgán, perui, mexikói ill mesztic és nem is sorolom bár lehetne még hosszan... az úgymond kreol népek, tehát sem nem fehér sem nem fekete, hanem valahol a kettő között levő igen népes csoportjában, első blikkre szinte lehetetlen megmondani többségüknél pacekra, hogy pontosan hová is (mely rasszhoz ill néphez, nemzethez) sorolandó... Hogy valaki cigány pl az nincs sehol rögzítve, int régen a személyi igazolványban ha jól tudom. Hanem ha egy ügy kezdődik, akkor megkérdezik, hogy milyen származású adott esetben, bár még ez is felvet személyiségi jogokat. Hiszen összefüggésbe hozni bármit is tett vagy nem tett, csak gyanusítják, a származásával, máris dehumanizáló. Maga a kérdés már diszkriminatív és rasszista, mégis kinek mi köze hozzá, hogy milyen származású, és ha hottentotta, vagy szingaléz, akkor mi van? Ha egy embert bárhol interjúvolnak akár írásban és kérdést a származásáról, akkor arra sok mindent válaszolhat, pl azt hogy nemesi származású, vagy éppen paraszti, vagy városi, vagy külföldi, vagy hegyvidéki, tengeri stb stb stb... mind helyes, de nem ad információt a rasszról. Ha viszont azt kérdezik, hogy milyen nemzetiségű, akkor egy magyar állampolgárságú roma teljesen helyesen és jogosan válaszolja, hogy MAGYAR. Akkor most mi van? Mit írjanak a jegyzőkönyvbe, hogy egy erősen roma fizimiskájú ember? Ez megfelelő hivatalos ügyben? BÁRKI MEGTAGADHAT SZÁRMAZÁSRA RÁKÉRDEZÉSRE VÁLASZADÁST! Sima emberi alapjog! Főleg az emberi faj rasszista diszkriminatív hajlama és emiatti történelmi vérengzések okán, igen kényes adat. Teljesen mindegy hogy annak tűnik, az nem jelenti egyáltalán hogy az is! Pl látunk egy fekete embert, akkor beírjuk az adatlapra hogy néger? És ha csak valami genetikai pigment problémája van? Rákérdezni pedig tilos! Önszántából megmondhatja, de nem kérdésre válaszként. Vagy utalhat rá a származása megbeszélése során...
csak úgy....
@Szeparepa2: szerinted fontos a származás ? te mire vagy büszke származásilag ? azt tudod,hogy ha vérátömlesztés köll,ott csak az RH + és - számít?
szép új világ
Vannak tények, amik attól még tények maradnak, hogy nem akarunk tudomást venni róla, vagy nem beszélünk róla.
Ilyen a cigánybűnözés is.
Tény, hogy a fogvatartottak túlnyomó többsége cigány.
Tény, hogy sokkal, de sokkal nagyobb a bűnelkövetés aránya ennél a népcsoportnál.
Tény, hogy vannak olyan bűncselekmények, melyet jellemzően cigányok követnek el.

De az is tény, hogy fenyegetéssel, megfélemlítéssel (gárda vonulással) soha nem fogjuk integrálni őket.
Ha tisztességesen bánnak velük, kapnak megélhetést biztosító munkát, oktatást, akkor ők is normális életet fognak élni. Nagyon jó példa erre Cserdi község, ahol a cigány polgármester - Bogdán László példamutató közösséget hozott létre. Ilyenek lennének az igazi roma vezetők, nem pedig az Orbán által sztárolt tolvajok, mint a F. Flórián.
advocat
Dórika kedves! Új Alaptörvényünk van. Ott ülsz és nem figyelsz? Ennyi pénzért sem?
Shikari
Nem az a baj, hogy a cigánybűnözés terjed, hanem az, ha ezt kimondják!
Peller Anikó
Nem az a baj ha kormányzati maffiabűnözés, állami szintű csalás, szervezett harácsolás, diktatorikus népnyúzás terjed, hanem ha ezt kimondjuk. Ezért kell 80 évre titkosítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. September 21., 16:18
Szörnyethalt egy motoros a 3-as főúton
Nagyvilág - 2019. September 21., 14:27
A V4-eket bírálta az olasz kormányfő