Elismerte parlamenti választási vereségét szerdán késő este Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök, miután az exit poll-eredmények azt mutatták, hogy az ellenzéki baloldali blokk egyértelműen több szavazatot kapott, mint az eddig kisebbségben kormányzó jobbközép koalíció és az azt kívülről támogató Dán Néppárt.

A baloldal nyerte a parlamenti választásokat Dániában

Lokke Rasmussen bejelentette egyúttal, hogy csütörtökön lemond miniszterelnöki tisztségéről, de az új kormány megalakulásáig ügyvezető marad minisztereivel.

Ugyan a kormányfő vezette Liberális Párt (Venstre) több szavazatot kapott most (23,4 százalék), mint a 2015-ös választásokon, külső nagy támogatója, a jobboldali populista Dán Néppárt sokkal rosszabbul szerepelt (a négy évvel ezelőtti 21,1 százalék után most csak 9,8 százalékot szerzett meg), így együtt a Venstrének, a Konzervatív Pártnak, a Liberális Szövetségnek és a néppártnak nem lesz többsége a 179 fős parlamentben, csak 75 helyet tudtak megszerezni.

Az élen végző Szociáldemokrata Párt a voksok 26,1 százalékát kapta meg.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Éljen , újabb szögek a narancsosok fejébe!!
Hari
Avagy újabb pofon Európát "talpra állítani" szándékozó fidesznek és vezérének. Bár utóbbinak vastag bőre van. A mondás megintcsak bejött: a suszter maradjon a kaptafánál.
Nessy
Ezek a bevándorláspártiak mindenhol Soros emberei! Ő támogatja őket világszerte! Azért azt hiszem ennyi vagyona még neki sincs, de ilyen kicsiség nem zavarja a szélsőjobb pártok híveit.
tulipan
Ezek a narancsnyikok nem veszik észre, az agyukat elborító a nagy narancsködben, hogy a Dagadék, azért könyörögte be magát Weberhez, mert attól reszket, nem kicsit, de NAGYON, hogy ha nem jön a pénz,akkor egy olyan válsághelyzet kellős közepébe találja magát. mint amilyenbe Gyurcsányék csöppentek és akkor valakik ugyan azokat módszereket felhasználva (gondosan tanulmányozva Macchiavellit), mint amiket Ődagadtsága alkalmazott 2006-2010 között, pláne most még az elmúlt 9 évi tolvajlásukat is kiteregetve, simán ellen fordíthatja az ország népét!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.