Magyarország elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Szemeszterben vizsgált területek az elmúlt években bővültek, és a gazdasági kormányzáshoz olyan nem illeszkedő témák is előtérbe kerültek, mint az igazságszolgáltatással kapcsolatos kérdések.

Többek között ezt hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter Luxembourgban az uniós pénzügyminiszterek (Ecofin) tanácskozásán pénteken a Pénzügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.

A pénzügyminiszter elmondta, az Ecofin áttekintette az Európai Bizottság országspecifikus ajánlásaival kapcsolatos horizontális kérdéseket.

Varga Mihály kifejtette:

a magyar gazdaság teljesítménye rendre felülmúlja az uniós várakozásokat, az idén 3,7 százalékos növekedést vár Magyarországon.

Ugyanakkor Magyarország jövő évi költségvetési törvényjavaslata továbbra is kiszámítható környezetet biztosít a magyar gazdaság szereplőinek, egyszázalékos hiánycél mellett egyszázalékos tartalékkal és négyszázalékos növekedéssel számol.

A magyar gazdaság bővülése összhangban van a növekedési képességével, az elmúlt évek adatai tartós, az uniós átlag feletti fellendülést hoztak, ezért a magyar kormány legfontosabb célja, hogy a világgazdasági és euróövezeti lassulás ellenére is megvédje az elért eredményeket – tette hozzá.

Az alacsony költségvetési hiány mellett stabilan folytatódhat az adósságráta csökkenése – 2022-ben a bruttó hazai termék 60 százaléka alá kerülhet –, és a bizottság által vártnál magasabb gazdasági növekedés mellett a középtávú költségvetési cél már 2020-ban teljesülhet – mondta.

Beszámolt arról is, hogy a pénzügyminiszterek véleményt cseréltek a bizottság hosszú távú klímavédelmi stratégiájáról is, annak gazdasági és pénzügyi hatásait elemezve. A tervezet szerint az Európai Unióban a bruttó hazai termék (GDP) 2,8 százalékát, mintegy 520-575 milliárd eurót kell az energiarendszerek és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére fordítani a 2031-2050 közötti időszakban.

Varga Mihály arra hívta fel a figyelmet, hogy a változtatásokat megvalósító beruházások számos területen hozhatnak növekedést, teremthetnek új munkahelyeket, de az átmenet bizonyos ágazatokban visszaesést generálhat. Ezért olyan megoldásokat kell kidolgozni, amelyek figyelembe veszik az egyes tagállamok lehetőségei közötti eltéréseket, illetve nem okoznak versenyhátrányt az európai gazdaságnak – húzta alá.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. August 18., 18:23
Ön figyel az ásványvizek összetételére?
Itthon - 2019. August 18., 17:38
Újabb elektromos buszt tesztel a BKV

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Laikusan! Az MNB több lépésben kb. 500 versenyképességi pontban tett javaslatot
.
---- mnb 180 pontos gazdaságélinkő javaslata
.
Nagyjából 5 700 találat (0,66 másodperc)
.
https://www.google.com/search?q=mnb+180+ponto...
-------------------------------
.
Fentieken kívül
.
------ Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
.
https://24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadt...
.
Hogy fordulhat elő többek között az, hogy
.
------ Rogán szabad kezet kapott Orbántól arra, hogy bármennyit költhet az Ön pénzéből!
.
https://varosikurir.hu/rogan-szabad-kezet-kap...
.
Akkor hol van igazság, illetve a gazság
.
----- Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
.
https://24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-la...
.
Arról nem is szólva, hogy a NER tagok nem forgatják vissza a gazdaságba az elsíbólt közlóvét
.
https://www.google.com/search?q=NER+tagok+lop...
.
Laikusként is felvetődik a kérdés, hogy pl. Paks2-öt, a kinai selyem vasútat netán a Jóisten fizeti, egyáltalán NEMZETI FŐKÖNYVELŐKÉNT hogy minősítheti GAZDASÁGI KORMÁNYZÓNAK azt, aki még egy pinduri államháztartási ismerettel sem rendelkezik, szórja a lóvét mindenféle címen, pl. a Hungary Helppel, meg ki tudja még mivel!
.
Azon túl, hogy fényezheti messziről jött emberként a gazdaság helyzetét abban a helyzetben, hogy a tagállam hatáskörébe tartozó ágazatok a tönk szélén működnek!
simmering73
Jó lenne most már ha alulmúlná az uniós várakozást, mert lassan beledöglünk ebbe a nagy jólétbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. August 18., 18:00
13 éves kislány nyűgözte le Nicole Scherzingert
Nagyvilág - 2019. August 18., 17:52
Cuki fotón Piqué és Shakira családja