Az Országgyűlés a jövő héten ötnapos üléssel folytatja munkáját. A képviselők szerdától péntekig, összesen akár több mint 30 órában tárgyalhatják a kormány 2020-ra szóló költségvetési javaslatát.

Így dolgoznak a képviselők a kánikulában

A házelnök – a parlament honlapján elérhető – napirendi indítványa szerint az ülés a szokásoknak megfelelően hétfőn 13 órakor kezdődik, ezt az interpellációs blokk követi.

A parlament kedden dönthet a 2020-as esztendő nemzeti összetartozás évének nyilvánításáról, majd a kabinet a jövő évi adócsomagjáról tart általános vitát.

A 2020-as büdzsé tárgyalása szerdán kezdődik a pénzügyminiszter legfeljebb 40 perces nyitóbeszédével, amelyet az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnökének felszólalása követ 30-30 perces időkeretben.

A kormánypárti és az ellenzéki képviselőknek összesen 900-900 perc áll rendelkezésükre szerdától péntekig, hogy véleményt mondjanak a költségvetési javaslatról.

A pénzügyminiszter előterjesztése benyújtásakor úgy fogalmazott, a kabinet családbarát költségvetést terjesztett be. Varga Mihály kiemelte, jövőre csaknem 224 milliárd forinttal emelkedik a családok támogatása, a gazdaságvédelmi akcióterv mintegy 500 milliárd forintos segítséget jelent a gazdaság szereplőinek, miközben tovább csökkenek az adók és nőnek a biztonsági kiadások.

A tárcavezető javaslatában 4 százalékos gazdasági növekedéssel, 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiánnyal, a GDP-arányos államadósság további, év végére 67 százalékra történő mérséklődésével, valamint 2,8 százalékos inflációval számol.

A kormány 2020-ban is nullszaldós költségvetést készített az állam működését tekintve.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Házmester Lacafaca a lógást mért nem bünteti. Azt kéne büntetni, nem azt aki ott van, csak éppen neki nem tetsző véleményt nyilvánít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@SystemError: ma 9:47
Persze,hisz akkor meg hideg van.Ezek a porcelán emberkék sem a túl meleget,sem a túl hideget nem bírják.A fizetésük megszavazásakor telt ház volt,pedig emlékszem,elég vacak idő volt akkor is.Az megértem,hogy a kormány tagjai nincsenek ott,elvégre a Fideszeseknek semmi sem bűn! Ám az ellenzék megmutathatná a népnek,hogy melegben is dolgoznak,elvégre a nép közülük kéne,hogy válasszon. A melósnak bezzeg be kell mennie. Pont pénteken láttam,csinálják Vásárhelyen Lázár Lázálmát a Tram-Trent. Szerencsétlen melósok,volt vagy 45 fok a gödörben,de dolgoztak,lapátoltak,csákányozták a földet. Ezeket az úri embereket megnézném,abban a szerelésben hány percig bírnák a napom?
Lepényleső
Délutános műszak mely kizárólag a mi bőrünkre megy?
Mary
Gondolom nem.telik légkondira, de szólni kéne egyik havernak, hogy építse ki.jó pénzért
desir62
A fizut azé megkapják a fijug. Meg a qrva anyját a házmesternek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.