A 24.hu információja szerint tavaly Magyarország fogadta be a horvát szennyvíziszaptermés több mint felét. 

A horvát szennyvíziszaptermés több mint fele Székesfehérváron landolt

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

41 ezer tonna szennyvíziszapot hoztak Horvátországból Magyarországra

- írja a 24.hu. A lap hozzáteszi, a szennyvíztisztítás melléktermékeként keletkező bűzös masszát közúton utaztatták Székesfehérvárra. A több mint kétezer kamionnyi szállítmányt a város szélén, egy lerakóhelyként használt régi agyagbányában helyezték el. A 24.hu információja szerint az üzletet két horvát gazdasági társaság bonyolította.

A Pest Megyei Kormányhivataltól származó adatok szerint a horvát állami tulajdonban lévő Girk Kalun 34 ezer, a Kemis Termoclean pedig 7 ezer tonna szennyvíziszapot hozott be Magyarországra. Az exporttal a két cég lényegében megszabadította Horvátországot Zágráb teljes évi szennyvíziszaptermésének elhelyezési gondjától. A horvát főváros napi 100 tonnányi iszapot termel, ez a mennyiség teszi ki az országban keletkező iszap felét.

A lap hozzáteszi, hogy a külföldi hulladékanyag behozatala az államnak nem hoz profitot, az üzletben részt vevő magánvállalkozásoknak viszont annál többet. A 24.hu azt állítja: a horvát cégek százezres illeték ellenében kapták meg a szükséges engedélyeket,

az iszap tárolását végző Fehérvári Téglaipari Kft. pedig a nyilvánosan is elérhető 2018-as beszámolója szerint 426 milliós profitot ért el.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na így kell a ,,szarból,, aranyat csinálni !!!
A környék meg ÉLVEZHETI A BŰZT !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
A meglévő mocsok mellé meg se kottyan a szomszédok mocskait is beszippantani akkor, amikor még a MÁSODLAGOS NYERSANYAG hasznosítás sem valósult meg!
Commenter
@papa.49: Több mint fele? nem sok ez egy kicsit a szaros pelenkáért "cserébe?"
papa.49
@Horizont: Hajdanában 1 évig kezeltem egy galvánműhely szennyvizét a vill.. szerelői melóm mellett (1986,87) már akkor is rengeteg előírás volt hogyan kell ártalmatlanítani a galván szennyvizét, és a szikkasztás után az iszapot... Mit mondjak ritka szar meló volt ...
Commenter
@papa.49: Felcsútot kellett volna elárasztani vele.
silber13
A kumány persze kussol...! Nekik mindegy, hogy szeméttelepet csinálnak az országból!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.