A mai bőkezű állami támogatás túlságosan politikai alapon zajlik, ezért látta elérkezettnek az időt az OSF, hogy ismét a kultúrafinanszírozás területére lépjen.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Takaró NERtárs nyilatkozatait olvasva, nem éppen rózsás a humán oktatás tartalma. Minden tiszteletem Orbán "magas színtű" műveltségének, amit most általánossá kívánnak tenni, de kéretik nem belevau, hogy mit olvasok, milyen zenét hallgatok. Engedtessék meg, hogy Ákos Kossuth díjas műveit hanyagoljam! Kinek a műveire gondol a finanszírozó a "magyar ellenességgel"?
Lehet, hogy Vörösmarty "Nincsen remény" versének mélységéből Madách örök igazsága segít majd kimászni: "Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál"!
csak úgy....
@Shikari: ha a butaság fájna,akkor te üvöltenél!
silber13
@Shikari: Akkor véleményed szerint a hájas főnököd által is szerkesztett " Századvég" tök magyarellenes, és és az alapítványáltal finanszírozott neépzene gyűjtés ugye giccs,miként szemét a fesztivál zenekar, etc.etc!.-)))))))
silber13
@Shikari: " A rendszerváltás előtt rengeteg kultúrmentő projekt valósult meg Soros-pénzből: hazakerült a sárospataki könyvtár, amit még a szovjet csapatok vittek el 1945-ben, vagy létrejött az Utolsó óra népzenei gyűjtés. A rendszerváltás után Soros a folyóiratkiadást támogatta (többek közt a Századvég című folyóiratot, amit Orbán Viktor is szerkesztett – a szerk.), a könyvkiadást és számos művészeti ágat. "
Eriksson
Csak ámulok és bámulok. Mégis létezik Soros alapítvány?
csak úgy....
@Eriksson: má miért nem létezhetne ? nem a "soros tervre" gondótá,te bimbó ?
mert az nem létezik!
silber13
@Shikari: Értem én, mán hogyne érteném! De a fegyver eladásból bejövő összegeknek jelentős részét fordítják humanitárius és kultúrális célokra. Nálunk erről nem lehet beszélni, mert nulla a fegyver eladásunk, mert roncstelepi dolgokr ugyan ki lenne vevő. Ha meg mégis akad, , a bejövő csekély összegeket nemes egyszerűséggel ellopják!
silber13
@Shikari: Értelmezhetetlen megszólalás. Ami meg a kultórátillleti, a csúti hájtömeg kedvéért a fityiszes mameluk sereg tette ezt:

24.hu/belfold/2019/07/04/millenaris-nemzeti-tancszinhaz/
csak úgy....
@Shikari: ha már a fegyvergyártással példálózgatsz,azt tudtad,hogy a kalasnyikov a világon a leg elterjedtebb fegyver? gondolom azt is tudod,hogy kik gyártják?
silber13
@Shikari: Menj inkább ebédelni, talán jut még a fitynaszos ingyenkonyhán valami maradék!:)))
Eladott Ország
A magyar kultúrát és hagyományokat az ország állampolgárai ápolják és őrzik, ez – sok más egyéb területtel egyetemben – nem az állam feladata. Sem Orbánt, sem pedig Semjént nem kérte fel senki arra, hogy megpróbálják megmenteni a magyar kultúrát. Különösen akkor nem, amikor bármihez is nyúljanak nemzethy kormányunk tagjai, rombolás lesz a vége. Orbán egymaga több pusztítást végzett ezen a területen, mint bármely más, rendszerváltás utáni miniszterelnök. Ha valakitől tehát valóban érdemes féltenünk saját kultúránkat és hagyományainkat, az pont Orbán és elvtársai.
csak úgy....
@Shikari: tibi,téged nagyon nehéz ám érteni,megérteni aztán meg végkép... :)
silber13
@Shikari: Na igen, persze!:-)))))))) "Asztal alatti csücsülök" Neked legyen mondva. bizonyára fejedelmi kaja!:-))))
tudode
Álmomban sem számítottam arra, hogy egy hátizsáKOSS, kleptomániás kódis "hadicselei" miatt a kultúrának is annyi, mert "csak focira" jár a szürkéje annak, aki szépen lassan kiheréli a kultúrát is, mert
.
Ömlik a fociba a TAO, miközben a kulTURHA kap a füle mögé
.
www.google.com/search?q=foci+t%C3%A1mogat%C3%A1s&oq=foci+t%C3%A1mogat%C3%A1s&aqs=chrome..69i57j0l3.7066j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Miközben ezt hagyta maga után a TAO támogatás megvonása a kultúrától
.
www.google.com/search?q=TAO+t%C3%A1mogat%C3%A1s+megsz%C3%BCn%C3%A9se+a+kult%C3%BAr%C3%A1t%C3%B3l&oq=TAO+t%C3%A1mogat%C3%A1s+megsz%C3%BCn%C3%A9se+a+kult%C3%BAr%C3%A1t%C3%B3l&aqs=chrome..69i57.13860j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
Lesz még szőlő, lágy kenyér, és a Szabad Európa Rádió beindítása, egy eklektiKUSS neveltetésű, pályatévesztett PUKKANCS "mesterkedése" miatt:
.
www.google.com/search?q=TAO+t%C3%A1mogat%C3%A1s+megsz%C3%BCn%C3%A9se+a+kult%C3%BAr%C3%A1t%C3%B3l&oq=TAO+t%C3%A1mogat%C3%A1s+megsz%C3%BCn%C3%A9se+a+kult%C3%BAr%C3%A1t%C3%B3l&aqs=chrome..69i57.13860j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------
.
Pedig ha megemberelte volna magát NEM KELLENE BÚJKÁLNIA, mint egy rabLÓNAK a zemberek, és a sajtó elől!!!
tudode
Elnézést a Szabad Európa Rádió közelgő üzemelése lemaradt!
.
--- Visszatérhet Magyarországra a Szabad Európa rádió
media1.hu/2019/06/12/visszaterhet-magyarorszagra-a-szabad-europa-radio/
.
"""Washington döntésén múlik, hogy mikorra lehet ismét magyar nyelvű adás, amelyet nem sokkal a rendszerváltás után kapcsolt le a rádió. Újraindításával a sajtószabadságot szeretnék segíteni."""
.
Hogy szórakozna az ELKÖVETŐ azzal, ami egyidős vele!
Commenter
Ha orbán szétverheti az MTA-t, komisszárokat helyezhet az egyetemek, főiskolák fölé, Takaró által dolgoztathatja ki a NAT-ot, lehet Magyar Művészeti Akadémiája akkor Soros György nyugodtan támogathatja a magyar kultúrát, a civil szervezeteket, mindazokat akiktől orbán elvon és akiket nem támogat, sőt sorosbérencnek titulál.
Csizmás Kond
...ja...Soros meg a bőkezüség...gondolom attól lett ilyen gazdag.
silber13
@Shikari: Nem is tudtam, hogy a kat. gótiltja a csülökevést! Érdekes módon még a régi Alma Materemben sem említették ezt a dolgot! Pedig Temesvári Pelbárt nevét viselő iskola ugyancsak szigorú volt! :-)))))))
Nessy
@Csizmás Kond: Ne a mi új gazdagjainkból indulj ki. Ők a mecenaturáról azt sem tudják eszik e vagy isszák! Nekik a zenei kultúra Ákos, az irodalom a képregény.
Nessy
@silber13: Már miért tiltaná a katolikus vallás a csülköt? Jó, pénteken nem kaptunk húst, akkor mindig tésztanap volt abban az iskolában ahova én jártam. Aztán az államiban is egy idő után átvették ezt a szokást. Sőt vannak felmentések is a pénteki böjt alól.
silber13
@Shikari: Nagyszerű iskola volt és most is az.
silber13
@Nessy: Persze, marhaságokat ír tShikari, ezért voltam kénytelen közölni vele a régi Alma Materem nevét!
kokopelli
@csak úgy (11:20 tegnap)
...: ő nem tudja,hogy "máshol" mit jelentett a "bimbó"! (;-))
Nessy
@silber13: Azt hiszem már megint gond lesz a "magyarságommal". Nem szeretem csülköt. :-(((
Aki Én
@Eriksson: Ha nem lenne, ki finanszírozta volna orbánodat te nagyon tájékozott?
silber13
@Shikari: Az az érzésem, te nem véletlenül írtad:
"@silber13: Nagyon kedvelem a főtt füstölt csülköt! Nem tiltja a vallásom, mint neked! :-))))))))))))))))
Lényedből fakad, hogy mindenkibe belemarsz, na ezértítram, hogy hova is járts gimibe!

"
Eriksson
@Aki Én: Orbánom? A tied legalább annyira mint az enyém. Hacsak nem külföldről írogatsz.
Aki Én
@Eriksson: @Shikari: Teljesen érthető, hogy buta fidesznyaloncként nem kedvelitek a kultúra támogatását. Nektek elég az is, ha annak álcázva fidesznyaloncok kapnak közpénz milliókat.
Eriksson
@Aki Én: Nem tudom miért ütöd bele az orrod olyasmibe, amiről fogalmad sincs. Hogy tudsz írni olvasni, a kultúrától még nagyon messze vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.