Az adathordozót egy szolgálati gépjárműben találták meg. Végig ott volt. A pendrive miatt korábban még eljárás is indult a rendőrség ellen.

Ahogy az korábban több sajtóhírben is megjelent, a BRFK egyik munkatársa vesztett el egy pendrive-ot, rajta az összes budapesti rendőr személyes adataival még év elején. Emiatt 5 millió forintos bírságot kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól. Az eljárást azonban megszüntették, miután kiderült: a pendrive végig egy szolgálati autóban volt.

A rendőrség weboldalán közölte:

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozatára hivatkozva több sajtóhír is megjelent azzal kapcsolatosan, amely szerint a BRFK elhagyott egy pendrive-ot az összes munkatársuk személyes adataival. A hír megjelenését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság újságírói kérdésekre válaszolva tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a cikkben szereplő adathordozót az azt „elvesztő” munkatárs által kizárólagosan használt autóban megtalálták.

A rendőr ellen fegyelmi eljárást rendeltek el, amely azóta lezárult.

Az adathordozót a BRFK munkatársa az általa kizárólagosan használt gépjárműben a NAIH vizsgálatát követően megtalálta, a gépjárművet ez idő alatt más személy nem vezette, az adatokhoz illetéktelen személy nem fért hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az adatvédelmi hatóságot a megtalálás tényéről értesítette.

Forrás: Index, police.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Ha akarom elhiszem, ha akarom nem hiszem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Ha akarom elhiszem, ha akarom nem hiszem.
csak úgy....
Szarúl mehet rendöréknél, ha lyukas a zsebük...
jesz
Ezen a süket dumán gondolkodtak egy hónapot? Mert több sebből vérzik ez a magyarázat.
vacsi
Biztos, hogy azt találták meg?! Egyébként, ha a saját sarukat így intézik, akkor vajon hogy intézik a nyomozásokat, pl. gyilkossági ügyekben? Itt a sok megoldatlan gyilkosság, és sok esetben kétséges, hogy valóban a gyilkost fogták-e el, és ítélték el. Ha a saját autójukban egy viszonylag jól látható adathordozót nem találnak...
durbincs
@csak húgy...: maga megint bevizelt ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.