Az adathordozót egy szolgálati gépjárműben találták meg. Végig ott volt. A pendrive miatt korábban még eljárás is indult a rendőrség ellen.

Ahogy az korábban több sajtóhírben is megjelent, a BRFK egyik munkatársa vesztett el egy pendrive-ot, rajta az összes budapesti rendőr személyes adataival még év elején. Emiatt 5 millió forintos bírságot kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól. Az eljárást azonban megszüntették, miután kiderült: a pendrive végig egy szolgálati autóban volt.

A rendőrség weboldalán közölte:

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozatára hivatkozva több sajtóhír is megjelent azzal kapcsolatosan, amely szerint a BRFK elhagyott egy pendrive-ot az összes munkatársuk személyes adataival. A hír megjelenését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság újságírói kérdésekre válaszolva tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a cikkben szereplő adathordozót az azt „elvesztő” munkatárs által kizárólagosan használt autóban megtalálták.

A rendőr ellen fegyelmi eljárást rendeltek el, amely azóta lezárult.

Az adathordozót a BRFK munkatársa az általa kizárólagosan használt gépjárműben a NAIH vizsgálatát követően megtalálta, a gépjárművet ez idő alatt más személy nem vezette, az adatokhoz illetéktelen személy nem fért hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az adatvédelmi hatóságot a megtalálás tényéről értesítette.

Forrás: Index, police.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
Szarúl mehet rendöréknél, ha lyukas a zsebük...
jesz
Ezen a süket dumán gondolkodtak egy hónapot? Mert több sebből vérzik ez a magyarázat.
vacsi
Biztos, hogy azt találták meg?! Egyébként, ha a saját sarukat így intézik, akkor vajon hogy intézik a nyomozásokat, pl. gyilkossági ügyekben? Itt a sok megoldatlan gyilkosság, és sok esetben kétséges, hogy valóban a gyilkost fogták-e el, és ítélték el. Ha a saját autójukban egy viszonylag jól látható adathordozót nem találnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.