Bár 322-39 arányban leszavazták, de túl kevesen mentek el, így érvénytelen lett a szavazás.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hatalom vs. népszavazás

Újabb eklatáns példa arra, hogy a magyar léleknek nem kellenek a valódi demokratikus intézmények

Bár kétségtelen tény, hogy eszköz lehet - és sajnálatosan nem túl ritkán az is – a demagógia érvényesítésére is, de akkor is az egyik, hanem a legfontosabb demokratikus eszköz a népszavazás. Nem véletlen tehát, hogy kicsiny hazánkban – s nem csak mostanság, bár az emút több mint nyócban ebbe is nagyon belehúztak – ennek valójában a karikatúrájáról van szó, szinte kivétel nélkül. Kezdve az un. négy-igenestől, és az EU-stól, az köztársaságtalanítás részeként történt átértelmezésen át az olimpiás nem-szavazásig, hogy csak néhány példát említsek. S akkor még nem is beszéltem arról az unortodox módszerről, ahogy kedves anyókák blokkolják az elvi ehetőségeket is.
Révfülöp derék polgija, Kondor Géza most bemutatta, hogy jól megtanulta a leckét, a hogyan kell és kehet ebben az országban a népakaratot manipulálni.
Minek után nem sikerült a kiírást megakadályoznia és mindent bevetett a lebonyolítás ellen és az eredmény is igen demonstratív volt (10:1) az érvényességre hivatkozva a saját elutasított álláspontját érvényesíti.
Az érvényesség egy valóban fontos szempont lenne, de nem a hazai alkot… akarom mondani alap-ízében, ahol 50%-os érvényes szavazatot és azon belül 50%-os egyfelé mutatót ír elő. Ami csak azért pikáns, mert mindezen biztosítékok érdektelenek a választási rendszer reguláris részeiben! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.